Een en al gezelligheid op het theaterplein van het BuitenBlik Festival aan de oever van De Breuly. Het festival start op 31 mei. (foto: Ab Hendriks)
Een en al gezelligheid op het theaterplein van het BuitenBlik Festival aan de oever van De Breuly. Het festival start op 31 mei. (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

BuitenBlik gesteund dankzij goodwill

Het Cultuur-Theater Festival van Stichting BuitenBlik blijft kwaliteit bieden op de elfde editie op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 aan de oever van de Breuly. Hoewel hoofdsponsor Cito Benelux de sponsorovereenkomst heeft beëindigd kan de stichting de begroting voor 2019 toch rondkrijgen. "Maar de kers ontbreekt", luidt de conclusie.

ZEVENAAR - "Wij hebben daarom de actie Wil jij ons vriendje voor een tientje zijn gestart. Iedereen die ons een warm hart toedraagt en ons vriendje wordt, zorgt ervoor dat we nog meer verrassende en culturele belevenissen kunnen organiseren. BuitenBlik zal nog meer in cultuur investeren. Wist je al dat de U2-Tributeband definitief op het programma staat", vertelt de enthousiaste BuitenBlik-voorzitter Herman ter Heerd. "De muzikanten brengen 1,5 uur lang een live-show met hoogtepunten uit het repertoire van de Ierse superband!"

Kees Bless en Herman ter Heerd geven toe dat er wel een spanningsveld ontstond, toen bekend werd dat hoofdsponsor Citi Benelux na een reeks van jaren het contract wilde beëindigen. "Die beslising moet je respecteren. We zijn hier en daar met de kaasschaaf langs het programma gegaan. De kwaliteit van het festivalprogramma 2019 is niet minder. Meerdere bestaande sponsors hebben inmiddels een tandje bijgezet en daarnaast zijn nieuwe sponsors welkom geheten. We hebben nu meerdere hoofdsponsporen in plaats van één. Alle sponsors worden genoemd op onze website", aldus Kees Bless.

Het programma voor het komend festival staat in de steigers. Twee wandeltochten, een van vier kilometer en een ander van acht kilometer, gaan in en door de buurtschap Ooy. De route van acht kilometer gaat ook een stukje door de uiterwaarden. De traditionele fietstocht komt hiermee te vervallen. "De leidraad voor de tocht is het onlangs verschenen boek Ooy door de Eeuwen heen. Onderweg zullen we zien dat Ooy historisch gezien interessant is. En natuurlijk wordt hier en daar gestopt voor kleinschalige theater- en muziekvoorstellingen." BuitenBlik blijft op de eerste plaats een theaterfestival. "Ook dit jaar hebben we weer tal van artiesten vastgelegd om naar de Breuly te komen. Ook bieden wij een podium voor regionaal talent. Wij willen dit jaar op zondagmorgen voor ongeveer honderd ouderen een speciaal programma samenstellen. Wat dat programma inhoudt melden wij op een later tijdstip."

Het theaterplein wordt de centrale plek van het festival. Tussen 13.00 uur ten 20.00 uur lopen hier artiesten rond en is er van alles te zien en te beleven. Ook de theaterwagens staan klaar waarin men tal van voorstellingen kan bekijken.

Het festival is, zoals ieder jaar, gratis, maar voor de theaterwagens betaalt men een kleinigheid."

buitenblik.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!