Aan de linkerkant de huidige verlichting, rechts de drie nieuwe led-lantaarnpalen. Het verschil is duidelijk te zien. (foto: Danny van der Kracht)
Aan de linkerkant de huidige verlichting, rechts de drie nieuwe led-lantaarnpalen. Het verschil is duidelijk te zien. (foto: Danny van der Kracht)

Beslis mee: wordt het lantaarn A, B of C?

Danny van der Kracht

Het is de oplettende wandelaar of fietser vast al opgevallen: er staan zes nieuwe lantaarnpalen in het centrum van Zevenaar. Deze staan er niet voor niets, want de gemeente Zevenaar gaat de verlichting in het centrum van Zevenaar vervangen en de bewoners mogen meedenken wat de nieuwe verlichting moet worden.

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar laat weten: "In het centrum van Zevenaar vervangen we de verlichting door zuinigere led-verlichting. Over welk type verlichting dat gaat worden is nog geen besluit genomen. Omdat verlichting in een centrum een belangrijk aandeel heeft in de sfeer en beleving, willen we bewoners en andere gebruikers de mogelijkheid geven om te stemmen over welk type verlichting zij het meest geschikt vinden voor het centrum van Zevenaar. Er is keuze uit drie typen led-verlichting. Al deze drie type verlichtingen voldoen aan de eisen voor openbare veiligheid en duurzaamheid waar de gemeente Zevenaar rekening mee houdt."

Proeftuin

Om bewoners en gebruikers een indruk te geven uit welke drie soorten led-verlichting gekozen kan worden, heeft de gemeente twee zogenaamde proeftuinen gemaakt.

'de verlichting voldoet aan de eisen voor veiligheid en duurzaamheid'

Op het Raadhuisplein bij de kruising met de Didamsestraat en bij de Marktstraat naast Movie Unlimited/De Revolutie is in drie lantaarnpalen de huidige verlichting vervangen voor de nieuwe led-verlichting. De lantaarnpalen hebben ook een letter meegekregen: A, B of C.

Meest sfeervol

Tot en met dinsdag 7 mei kun je naar één van de twee proeftuinen gaan en de nieuwe led-verlichting bekijken. Het verschil met de huidige verlichting valt meteen op, omdat het licht veel feller is. Vooral bij lantaarn A. Na het bekijken van de drie nieuwe led-verlichtingen mag jij meebeslissen welke led-verlichting jij het meest sfeervol vindt en jouw voorkeur heeft. Je kunt jouw voorkeur doorgeven via het e-mailadres verlichtingcentrum@zevenaar.nl.

Na dinsdag 7 mei wordt bekendgemaakt welke verlichting de voorkeur van de bewoners en de gebruikers heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!