Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken, bezocht Gerard Welling om hem de bloemen te overhandigen voor zijn vijftigjarig lidmaatschap van TTV Zevenaar. (foto: PR)
Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken, bezocht Gerard Welling om hem de bloemen te overhandigen voor zijn vijftigjarig lidmaatschap van TTV Zevenaar. (foto: PR)

Gerard Welling vijftig jaar lid van TTV Zevenaar

Het is weinigen gegeven langer dan zestig jaar actief te zijn in de sport: als sporter, bestuurslid of commissielid. Gerard Welling is er zo een. Zowel bij de wandelsport, het voetbal, bedrijfscompetitie tafeltennis bij de Kema, de afdeling Gelre en al vijftig jaar bij de Zevenaarse tafeltennisvereniging.

ZEVENAAR - Voordat Gerard Welling zich in 1969 aanmeldde bij het toenmalige DES in Zevenaar, was hij actief bij Sempre Avanti in Arnhem, de stad waar hij ook werkte bij de Kema en daar actief betrokken was bij de bedrijfscompetitie tafeltennis. De inmiddels 86-jarige Gerard is thans niet meer actief voor de vereniging, maar was jarenlang het kloppend hart van de club. Natuurlijk begon hij als speler (werd net geen clubkampioen omdat Arie Klop in 1971 en 1972 te sterk voor hem was, red.) en kon in 1992 geen afscheid nemen van zijn batje toen competitiespelers verplicht werden met twee kleuren rubbers te gaan spelen. Hij was zo verknocht aan zijn plankje dat hij een van de rubbers van een zwarte verflaag voorzag en zo met dezelfde rubbers bleef spelen. Hij speelde totdat een heupoperatie rond zijn 73ste hem noopte te stoppen. Inmiddels had hij een reputatie opgebouwd als bestuurder en lid van vele commissies, zodat hij zich zeer verdienstelijk maakte voor de tafeltennissport in Zevenaar en voor de afdeling Gelre. Na de fusie met TTV Lentemorgen veranderde er voor hem niet veel. Zat hij voor de fusie bij DES in de redactie van het clubblad, na de fusie bleef hij dat van de Batweter. In de loop der jaren had hij met zijn vrouw Hennie zelfs een slaapkamer omgebouwd tot kantoorruimte. Dagelijks brachten ze hier uren door met het verwerken van de wedstrijdformulieren en het bijhouden van de standen van alle klassen van de afdeling. Daarnaast drukten zij er het clubblad en zorgden zij ook voor de verspreiding ervan. Voor zijn inspanningen is hij ondertussen gehuldigd, is hij erelid van TTV Zevenaar en heeft hij een koninklijke onderscheiding gekregen. Het vrijwilligerswerk is gedaan, maar Gerard en Hennie kunnen TTV Zevenaar niet loslaten en zijn nog steeds lid.

Meer berichten