Foto:

Veel meer jeugd in de Boemelparade

De nieuwe burgemeester Lucien van Riswijk ontdekt tijdens de start van de Vier Dolle Dagen vreemde hoofdharen in zijn carnavalssteek. Oorzaak: de gemeentelijke steek werd in de loop der jaren door meerdere burgemeesters gedragen. Van Riswijk: "De donkere haren met Brylcreem zijn wellicht van Ruud Oudenhoven, de wilde haren zijn van Jan de Ruiter en die lange blonde haren zijn van Ella Schadd. "Dat hoop ik, want dan kan ik die blonde haren aan mijn vrouw verklaren!"

ZEVENAAR - Dit levert een lachsalvo op bij de carnavalisten, die onder de opzwepende muziek van slagwerkgroep Samba Palooza het begin van de carnavalsdagen vieren in de feesttent op het Raadhuisplein. "Het lijkt hier wel Brazilië", laat Van Riswijk zijn toehoorders weten, terwijl hij een selfie maakt met op de achtergrond allerlei carnavals-bobo's. Hij doet zijn officiële ambtsketen af en overhandigt de stadssleutel aan stadsprins Frank de Tweede. De burgemeester plaagt de prins. Hij is zogenaamd teleurgesteld omdat stadsprins Frank sinds zijn aantreden in november nog geen raadsvergaderingen heeft bijgewoond. "Terwijl de raadsleden best een beetje boemel kunnen gebruiken."

De Boemelparade is een van de natste van de afgelopen jaren. De motregen gaat door de kleurrijke carnavalskleding heen. Het papier-maché op de wagens is doordrenkt met nattigheid. Toch laten de carnavalisten zich niet kisten. Zij worden vrolijk door de muziek van de dweilorkesten en van Samba Palooza. De carnavalisten proberen het publiek mee te krijgen, maar dat gaat uitermate moeizaam.

Lees verder in Zevenaar Post van woensdag 6 maart 2019

 

 

 

Meer berichten