De Zonnekinderen Academy cast Loop naar de maan
De Zonnekinderen Academy cast Loop naar de maan (Foto: Kinderopvang Zonnekinderen)

Achtste editie Zonnekinderen Academy buitenaards leuk

ZEVENAAR - Zondag 10 februari vond de voorstelling Loop naar de maan plaats in Het Musiater te Zevenaar. Het was alweer de 8e editie van de Zonnekinderen Academy in samenwerking met Het Musiater.

Net als voorgaande jaren was ook deze keer de theaterzaal goed gevuld met kinderen en volwassenen, in afwachting van de voorstelling. Alle deelnemende kinderen hadden er zin in en stonden achter de coulissen en op het podium te popelen om te laten zien waar ze de afgelopen 12 weken hard voor geoefend hadden.

Het verhaal gaat over Professor Maneschijn die weer met een uitvinding op de proppen komt. Zijn leerlingen denken dat dit de zoveelste mislukking gaat zijn. De uitvinding lijkt op een soort ruimteschip en heet de Maneschijntrein. Als de professor even niet op let nemen zijn leerlingen een kijkje in de Maneschijntrein. Wanneer iemand per ongeluk op het knopje drukt komt de machine in actie. De Maneschijntrein vliegt met de hele klas naar de Maan! De kinderen beleven een geweldig groots avontuur en leren daar zelfs maanmensjes kennen.

Er wordt gezongen en gedanst met veel enthousiasme en plezier. Aan het eind van de voorstelling ontvangen alle spelers een welverdiende staande ovatie. Wat zijn we trots met zijn allen!

Meer berichten