Henk en Ria Drost uit Lobith vierden onlangs hun 65ste trouwdag. Zeventig jaar geleden sloeg de vonk over op de Lobithse kermis. (foto: Ab Hendriks)
Henk en Ria Drost uit Lobith vierden onlangs hun 65ste trouwdag. Zeventig jaar geleden sloeg de vonk over op de Lobithse kermis. (foto: Ab Hendriks)

Een briljanten echtpaar in Lobith

Het stond prominent op de uitnodiging van Ria en Henk Drost uit Lobith. "Op 30 januari aanstaande is het vijfenzestig jaar geleden dat wij elkaar het jawoord gaven." Aan de vooravond van de grote dag sprak Zevenaar Post het jubilerende paar.

Lobith - Vijfenzestig jaar lief en leed met elkaar delen. Wat betekent dit voor het paar? "Ach het komt zoals het komt. Hierin kun je niets forceren", is het nuchtere antwoord van de heer des huizes. "Natuurlijk weten wij dat het een mijlpaal is en dat we dit niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Daarom geven we 's middags een feestje." Waarop Ria aanvult: "We hebben nog niets van de gemeente gehoord." Wat het echtpaar dan nog niet weet is dat de kersverse burgervader van Zevenaar hen op hun feestje met een bezoek zal vereren. Ria en Henk, beiden in hun negentigste levensjaar, leerden elkaar in 1949 kennen op de Lobithse kermis. De vonk sloeg over en in 1954 werd dit bekroond met een huwelijk. Het paar trok in bij de vader van Henk. "We hebben achtentwintig jaar lang bij hem ingewoond. Dat ging heel goed. Het was een lieve, makkelijke man die zich nergens mee bemoeide." Ria werkte voor haar trouwen in de winkel en het huishouden van drogisterij Heuvel in Lobith. Terwijl Henk het stoffeerdersvak uitoefende in Terborg. Dat betekende vroeg weg en altijd laat thuis. Na hun trouwen ontstond langzamerhand de wens een eigen zaak in Lobith te beginnen. Op 1 maart 1960 zag Drost woninginrichting het levenslicht. "Ik verzorgde onze kinderen, maar stond ook in de winkel. We verkochten onder andere gordijnen, vloerbedekking en wat meubelen, terwijl Henk in de buitendienst functioneerde. We draaiden goed."

Lees verder in de Zevenaar Post van woensdag 14 februari 2019

Meer berichten