André Hubers (links) en Toon Verkerk reden totaal zevenduizend kilometer naar de Noordkaap en weer terug in hun Volvo XC70 AWD. (foto: PR)
André Hubers (links) en Toon Verkerk reden totaal zevenduizend kilometer naar de Noordkaap en weer terug in hun Volvo XC70 AWD. (foto: PR)

Met een Volvo naar de Noordkaap

De aankomst vorige maand bij het monument The Globe op de Noordkaap (Nordkapp op z'n Noors) is een absoluut hoogtepunt van de ScanCoveryTrial. The Globe zelf stelt niet veel voor, wel het immense uitzicht over de grillige kustlijn, de Noorse Zee en de Barentszzee. De wetenschap, dat je op relatief korte afstand bent van de grens met de Russische Federatie en de marinebasis Moermansk, intrigeert behoorlijk.

ZEVENAAR - "Het is daar koud, écht koud! Lang buiten blijven is geen optie", vertelt André Hubers. Samen met zijn vriend Toon Verkerk, reed hij totaal zevenduizend kilometer in een door henzelf geprepareerde Volvo XC70 All Wheel Drive met 250.000 kilometer op de teller, naar het meest noordelijke puntje van Europa. In de auto lagen een AED, spijkerbanden, kwetsbare auto-onderdelen en vloeistoffen. "De ScanCoveryTrial is beslist geen race- of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor het wedstrijdelement", vertelt Toon. "We reden met 94 auto's en ongeveer tweehonderd deelnemers. Dit betekent niet dat we achter elkaar aanreden. Binnen no time ben je elkaar kwijt. Zeker in de met sneeuw en ijs bedekte gebieden. De route was geheim. We maakten daarom continu gebruik van navigatie via coördinaten. We reden gemiddeld zeshonderd kilometer per dag.

Lees het complete verhaal in Zevenaar Post van 6 februari 2019

Meer berichten