Voor het belangeloos beschikbaar stellen van de keuken en de zaal, boden de vijf leerlingen Elles Kaal een prachtige bos bloemen aan.
Voor het belangeloos beschikbaar stellen van de keuken en de zaal, boden de vijf leerlingen Elles Kaal een prachtige bos bloemen aan. (Foto: Jan van den Heuij)

Succesvol sponsordiner voor project in Ethiopië

Het aantal gasten dat deelnam aan het sponsordiner dat vijf leerlingen van het Liemers College 27 januari organiseerden in de Griethse Poort, overtrof niet alleen hun stoutste verwachtingen, maar ook de netto opbrengst stemde iedereen zeer tevreden.

ZEVENAAR - De laatste grote actie van Jill Wijnbergen, Suze Berendsen, Vera Veldkamp, Valerie Kramer en Nikki Schuitemaker om geld bijeen te brengen voor hun schoolproject in Ethiopië werd met de nodige spanning tegemoet gezien. Het viel gelukkig mee, want uiteindelijk kwamen er bijna 40 gasten die zorgden voor een netto opbrengst van € 1250,00.

Het was het resultaat van een geweldige samenwerking tussen de vijf, Tonnie Kaal en een van de moeders (Krista Kramer) die als kok verantwoordelijk was voor alle gerechten. Mevrouw Kramer had zich goed voorbereid op het diner en toverde typisch Ethiopische gerechten uit haar koksmuts voor de eerste twee gangen. Als voorgerecht bunny chow (een soort ragout van kidneybonen en maïs) met een broodje en als hoofdgerecht een groente wot kip stoofpot met rijst. (Wotten is stoven en wokken van groente met speciale kruiden.)

Omdat men in Ethiopië het fenomeen toetje niet kent, had ze besloten voor een typisch Afrikaans dessert: een mangosneeuwbolletje ijs en een bananenchocoladecake.

Informatie

Tussen de gangen door vertelde Jan van den Heuij, een van de vaste begeleiders en mede oprichter van de LCAward, over het ontstaan van de Award en hoe de leerlingen aan de slag moeten als ze voor een bronzen, zilveren of gouden award in aanmerking willen komen. Specifieke info over het Ethiopië project gaven de leerlingen zelf en het was te merken dat het zeer verhelderend werkte voor de gasten. Zo sloeg het vijftal twee vliegen in een klap. De gasten kregen een heerlijk diner voorgeschoteld en kregen ook een mooi inkijkje in wat voor inspanningen een leerling moet leveren om de school niet alleen te verlaten met een diploma, maar ook met een award.

Accommodatie

Toen de leerlingen met Tonnie Kaal (eigenaar Griethse Poort) gingen overleggen over de mogelijkheden er een sponsordiner te organiseren, had hij weinig tijd nodig hierover een besluit te nemen. “De meiden waren zo enthousiast en vertelden hun verhaal met zoveel overtuiging, dat ik direct besloot hen met alles te faciliteren wat in mijn vermogen lag.” “En hoe gek het ook klinkt”, voegt hij eraan toe, “ik heb er geen energie in hoeven te stoppen. Ik heb alleen alle ruimtes beschikbaar gesteld die ze nodig hadden. Hun inzet heeft me verbaasd en ik heb gezien dat dit ook een belangrijke stap is in hun ontwikkeling. Chapeau.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden