Ramon Lucas en Roos Godschalk (bewonersbegeleiding Baston Wonen), Ben Koers (projectleider Baston Wonen), Ton Bosman (projectleider Hagemans), Constant van Heumen en Sandra van Zaal. (foto: PR)
Ramon Lucas en Roos Godschalk (bewonersbegeleiding Baston Wonen), Ben Koers (projectleider Baston Wonen), Ton Bosman (projectleider Hagemans), Constant van Heumen en Sandra van Zaal. (foto: PR)

Driehonderd woningen worden energiezuinig

Lagere energiekosten en meer wooncomfort in de woning. Met het onderhoud en de kwaliteitsverbeteringen aan driehonderd woningen aan de Bergvrede en Bastion draagt Baston Wonen bij aan haar grootste uitdagingen: het betaalbaar houden van de huurwoningen en het realiseren van prettig wonen waaronder meer wooncomfort voor de huurders.

ZEVENAAR - Het gaat om driehonderd woningen, verdeeld over negen wooncomplexen, aan de Bergvrede en Bastion. De woningen zijn gebouw in de periode van 1981 tot en met 1985 en liggen op loopafstand van het centrum van Zevenaar. De woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing, de daken worden vervangen. Daarnaast worden de technische installaties vervangen en op een aantal complexen zonnepanelen aanbracht. Gelijktijdig wordt het aanwezige asbest verwijderd. Meer wooncomfort tegen lagere energiekosten. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond maken 264 woningen een energielabelsprong naar A en 36 woningen naar label B. Totaal 777 labelsprongen.
De huurdersvertegenwoordiging is nauw betrokken bij het verbeterplan. De wensen waaronder een andere kleurstelling zijn meegenomen in de plannen. De balkonpanelen krijgen een andere kleurstelling waardoor de complexen weer een fris aangezicht krijgen. Het plan van architectenburo VOM is door de bewonersvertegenwoordiging enthousiast ontvangen. Een dusdanig groot project zal tijdens de werkzaamheden ook voor ongemak zorgen en vragen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Nu de bewoners zijn geïnformeerd gaat aannemer Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. in maart beginnen met de (voorbereidende)werkzaamheden. Naar verwachting zijn de 300 woningen begin 2020 klaar. In het bijzijn van de huurdersvertegenwoordiging tekende Sandra van Zaal, directeur-bestuurder van Baston Wonen, en Carel Hagemans, directie van Hagemans Vastgoedonderhoud B.V., onlangs in de modelwoning aan de Bergvrede de aannemingsovereenkomst.

Meer berichten