Daan regeert de Vrolijke Eilanders

Adjudant Hent Dukkerhof en Prins Daan den erste Derksen
Adjudant Hent Dukkerhof en Prins Daan den erste Derksen (Foto: Herman Vreman)

Leus van dit jaar: 't Löp mooi deur

Tijdens de pronkzittingen van carnavalsvereniging de Vrolijke Eilanders in Aerdt die onlangs werden gehouden is Daan Derksen als nieuwe prins geïnstalleerd. Samen met zijn beste maat Jesse - Hent - Dukkerhof zal hij voorop gaan in het Aerdtse carnaval onder het motto: 't Löp mooi deur.

AERDT - Na een hilarisch stukje van de Prinsenraad waarin Samson op zoek ging naar een nieuwe Gertje, kwam Daan als nieuwe prins op. Dit jaar in een splinternieuw prinsenpak. Tijdens de zittingen, waarin de spelersgroep de zaal regelmatig liet gieren van het lachen, zijn er ook nog diverse mensen onderscheiden.

Pronkvrouw

Monique van den Bogaard heeft de eretitel pronkvrouw gekregen, omdat zij al 33 jaar verbonden is aan de vereniging. Begonnen als dansmarietje, maar al snel doorgegroeid naar de pronkzittingsgroep, waar Monique al ruim 28 jaar in actief is. Kim Wijnschenk en Jeroen Derksen zijn opgenomen in de orde van de Vrolijke Eilanders, omdat zij al elf jaar meedoen in de spelersgroep. Marissa Kuper en Diante Jacobs zijn opgenomen in de Orde van de Vrolijke Eilanders vanwege elf jaar leidsters van de dansgarde.

Opgenomen in orde

Afscheid nemen hoort er ook bij. Jan Span is dit jaar gestopt als speler en werd door de spelersgroep en de vereniging bedankt voor 22 jaar pronkzitting met diverse typetjes. Kees Karman, die al ruim 17 jaar de registratie in beeld met geluid op zich nam, heeft ook afscheid genomen en Kees is ook opgenomen in de Orde van de Vrolijk Eilanders.

Klaar voor carnaval

Nu de Vrolijke Eilanders Daan als nieuwe prins hebben geïnstalleerd, staat niets een geslaagd carnaval in de weg. Het wordt in het eerste weekend van maart gevierd.

Meer berichten