Afbeelding: Kunstwerk!

Lezing over Rembrandt in de Volksuniversiteit

2019 is het jaar van Rembrandt. Dit jaar is het namelijk 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. De Volksuniversiteit staat hierbij stil.

ZEVENAAR - Zijn grote teken- en schildertalent bracht Rembrandt naar Amsterdam, waar hij de bestbetaalde schilder ooit wordt. Hij woonde in een dubbel herenhuis tussen zijn rijke opdrachtgevers, totdat hij failliet ging en uiteindelijk totaal berooid kwam te overlijden. Zijn anonieme graf uit 1669 is geleegd en de Grote Rembrandt is verdwenen, maar nooit vergeten.

Lezing over de meester

In het hele land worden er dit jaar activiteiten gehouden die in het teken staan van de grote meester, waaronder deze lezing van docente Walda Bosman-Kok bij de Volksuniversiteit van Zevenaar. De lezing wordt gehouden op dinsdag 12 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur. Het bijwonen van de lezing kost € 12,50 (€ 10,00 bij voorinschrijving)

Rembrandt-wandeling

Er wordt ook een Rembrandt-wandeling gehouden waar in totaal maximaal veertien deelnemers aan mee kunnen doen. Aansluitend op de lezing is het mogelijk om een rondleiding in het Rembrandt Huis en een stadswandeling te maken onder leiding Walda Bosman-Kok. De wandeling is op zaterdag 16 februari van 11.00 uur tot 13.00 uur. De kosten bedragen € 15,- (exclusief entree museum € 13,00 met de museumjaarkaart is de entree gratis!)

Meer berichten