OBW JO-8 viert kampioenschap groots

Profvoetballers in de dop

door de redactie

De eerste helft van het seizoen waren ze heer en meester, de voetballertjes van OBW JO8-1. Als een hecht team bewogen ze over het veld, overal veel scorend en weinig goals tegen. Met het kampioenschap in de tweede klasse als resultaat.

ZEVENAAR - Negen mannetjes van acht jaar oud, en allemaal dromen ze ervan om echte profvoetballers te worden. Het kampioenschap was met slechts een verloren wedstrijd al snel in zicht, maar echt gevierd was het nog niet. De drukke decembermaand en de zaalcompetitie zorgden voor enige vertraging, maar vorige week was het zover. Na eerst een fanatieke onderlinge wedstrijd in de speedsoccerzaal, gevolgd door een spannend treffen met de ouders (4-3 verlies voor de ouders, in de laatste seconde) barstte het feest echt los. De kampioensmuziek schalde uit de speakers. Na het gebak en de kinder-champagne werden de mannen ontvangen met een officiële erehaag van ouders, broers en zussen. Voor elke speler was er een persoonlijk woordje vanuit de trainers En uiteraard een beker. "De spelertjes waren er beduusd van", zegt trainer Pascal Lindeman. "We hebben vernomen dat de bekers bij de meeste kinderen die nacht op het kussen heeft gelegen".

Enkele zaken gesponsord

"We hebben genoten van het team en zijn enorm trots op de mannen", vertelt trainer Bob Siccama. "Het is een enorm leuke groep en ook de ouders zijn erg betrokken". Dat dat inderdaad zo is, blijkt wel uit het feit, dat de wedstrijden steevast gespeeld worden met een grote groep ouders langs de lijn. Er zijn zelfs door ouders enkele zaken gesponsord, zoals extra trainingsballen door Exact Rijopleidingen en extra hesjes van cadeauwinkel Voilà. "Komende seizoenshelft proberen we naar de eerste klasse te gaan", zegt Erwin Medze, ook trainer van het team, "Dat zal andere koek worden, maar in ieder geval heel leerzaam."

Meer berichten