Clemens Cornielje en Nelly Kalfs onthulden tijdens een informeel ontbijt een impressie van project ViA15.
Clemens Cornielje en Nelly Kalfs onthulden tijdens een informeel ontbijt een impressie van project ViA15. (Foto: Peter Müllenberg Photostique)

Cornielje onthult impressie project ViA15

van de redactie

Ontbijt op BusinessPark 7Poort

Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland, heeft dinsdag 15 januari een impressie van de toekomstige aansluiting A12 Zevenaar-Oost onthuld. Dat deed hij samen met samen Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

ZEVENAAR - Op de impressie is de situatie zichtbaar waaraan de komende jaren wordt gewerkt door gemeente Zevenaar, ProRail en Rijkswaterstaat. Op visualisatie is de toekomstige aansluiting A12 Zevenaar-Oost zichtbaar, maar ook de onderdoorgangen voor het langzaam verkeer, de aanpassingen aan weg Hengelder en de spoorverdubbeling richting Doetinchem.

Afscheid

Cornielje is altijd een groot voorvechter geweest van het project ViA15. Hij wilde kort voor zijn afscheid als commissaris van de Koning nog een keer in gesprek met lokale ondernemers, gemeentebestuurders en Rijkswaterstaat over de regionale economische ontwikkelingen en het belang van de verbreding van de A12 en A15 en de doortrekking van de A15 daarbij. Cornielje benadrukte in de bijeenkomst het belang van het project voor de Liemers en Gelderland en zijn betrokkenheid: "Ik ben mijn volledige bestuursperiode als commissaris bezig geweest met de doortrekking van de A15. Het politieke draagvlak is op dit moment groot. Er is een brede ondersteuning door alle partijen." De ontmoeting vond plaats tijdens een informeel ontbijt bij het bedrijf Nathan op het BusinessPark 7Poort in Zevenaar (vlakbij de locatie van de toekomstige aansluiting Zevenaar Oost op de A12).

Samenwerking

Binnen het project ViA15 werken de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met elkaar aan een duurzaam regionaal wegennet. Samen met de Europese Unie financieren zij een deel van het project. De uitvoeringsfase is in handen van Rijkswaterstaat. Kijk voor meer informatie op onderstaande website en kies voor Wegen.

rijkswaterstaat.nl

Meer berichten