De St. Franciscusschool uit Babberich is op bezoek geweest bij het Watermuseum in Arnhem. Deze en volgende maand volgen veel meer kinderen uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. (foto: PR)
De St. Franciscusschool uit Babberich is op bezoek geweest bij het Watermuseum in Arnhem. Deze en volgende maand volgen veel meer kinderen uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. (foto: PR)

Leren over water in het Watermuseum

van de redactie

Circa duizend leerlingen uit groep zeven en acht van basisscholen uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort gaan in januari of februari op bezoek bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem. De eerste groep, leerlingen van de St. Franciscusschool uit Babberich, is dinsdag 15 januari 2019 hartelijk ontvangen. De bezoeken vinden plaats in het kader van Weet van Water.

BABBERICH/ARNHEM - Onder de vlag Weet van Water werken gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Waterschap Rijn en IJssel samen om inwoners - jong en oud - bewuster te maken van hoe om te gaan met water in en om hun huis, het nut van water en te leren over bijvoorbeeld de gevaren van water of watertekort. Eén van de initiatieven in de Liemers is het uitnodigen van alle groepen zeven en acht van de basisscholen uit Zevenaar, Duiven en Westervoort om een bezoek te brengen aan het Watermuseum in Arnhem. Op deze manier willen de Liemerse gemeenten en Waterschap Rijn & IJssel bij een grote groep kinderen het belang van water onder de aandacht brengen. De bezoeken staan gepland in de maanden januari en februari. De eerste groep die een bezoek heeft gebracht aan het Arnhemse Watermuseum de St. Franciscusschool uit Babberich.

'Hoe om te gaan met water in en om hun huis'

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water. De kinderen uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort gaan zelf aan de slag met proefjes en leren zo van alles over dijkbeheer, drinkwater en grondwater. Dat sluit perfect aan bij het doel van Weet van Water. De wethouders van de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort sluiten in de komende weken aan bij een schoolbezoek om te zien hoe de leerlingen het museumbezoek ervaren. Het vervoer van en naar het Watermuseum in Arnhem is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Rijn en IJssel en Connexxion Tours.

Meer informatie?

Meer informatie over Weet van Water is te vinden op de onderstaande website.

weetvanwater.nl

Meer berichten