Thijs Bisschops, organisator van het festival, heeft weer een afwisselend programma voor jong en oud samengesteld. (foto: Ab Hendriks)
Thijs Bisschops, organisator van het festival, heeft weer een afwisselend programma voor jong en oud samengesteld. (foto: Ab Hendriks)

Ga kunstzinnig het nieuwe jaar in

Nog enkele weken en het SevenArt Festival staat weer voor de deur. Een festival voor jong en oud boordevol muziek, film, beeldende kunst, literatuur en dans. Het festival, waarin oude en bekende elementen terugkeren en waaraan nieuwe zijn toegevoegd, vindt plaats van 18 tot en met en 20 januari.

Zevenaar - "Jammer, dat we dit jaar, wegens werkzaamheden, HAL12 niet kunnen gebruiken", meent organisator Thijs Bisschops. "We hebben ons programma dan ook aangepast door de verschillende elementen onder te brengen in Het Musiater, het Liemers Museum en het filmhuis. Dat wordt volgend jaar, als de hal klaar is, allemaal anders. Natuurlijk doen de winkels in het centrum ook weer mee."

Jeugd en jongeren

Een van de doelstellingen van het SevenArt Festival is met name jeugd en jongeren mee te nemen in alle vormen van kunst en cultuur en het festival wil een podium bieden aan aankomend jong talent. Jonge, beginnende muzikanten zullen dan ook op vrijdagavond het spits afbijten in Het Musiater, terwijl filmliefhebbers in het filmhuis kennis kunnen maken met drie jonge filmmakers uit de regio. Zij zullen hun film toelichten en het publiek krijgt de ruimte om vragen te stellen. "Nieuw is het aandeel van het pop-up kinderkunstmuseum", brengt de organisator onder de aandacht. "In twaalf winkels in het centrum van de stad is zaterdagmiddag werk te vinden dat is gemaakt door de kleinste kunstenaars onder ons. Deze Kinder Kunst Kijk-route zal om 13.00 uur feestelijk worden geopend in Het Musiater. Aan de hand van een routekaart kunnen vervolgens de diverse etalages worden bekeken."

Night at the museum

Van zaterdag- op zondagnacht bestaat er voor kinderen uit groep 6 tot en met 8 de mogelijkheid om te overnachten in het Liemers Museum, net zoals in de bekende films Night at the Museum. 's Avonds is er een speurtocht door het museum, wordt er een film bekeken en een verhaal verteld. De nacht wordt afgesloten met een lekker ontbijtje en zijn er nog wat activiteiten, zoals yoga. "Wel op tijd reserveren", adviseert Thijs Bisschops, "Want er kunnen slechts dertig kinderen blijven logeren."

Winterpicknick

Op zondagmiddag vanaf 13.00 uur vindt in Het Musiater de gezelligste familiewinterpicknick van Zevenaar plaats. De hele middag zijn er voorstellingen, workshops, knutselactiviteiten, spelletjes en een presentatie en workshop breakdance van de balletstudio van Mario en Anne van Drunick. "Iedereen mag zelf zijn eigen picknickmand en kleedje meenemen als je dat wilt, maar je mag ook voor de gezelligheid komen en aan de activiteiten meedoen."        

Meer informatie

Het festival zou het festival niet zijn wanneer je de komende weken, door middel van een volledig overzicht in deze krant, op de hoogte zal worden gehouden van plaats, tijd en toegangsprijzen.

sevenartfestival.nl

Meer berichten