Het Revu-team van Carnavalsvereniging Paljas brengt veel show, dans en muziek op het podium. (foto: Ab Hendriks)u biedt een groot aantal artiesten van
Het Revu-team van Carnavalsvereniging Paljas brengt veel show, dans en muziek op het podium. (foto: Ab Hendriks)u biedt een groot aantal artiesten van (Foto: Picasa)

Paljasrevu leukste theater in Zevenaar

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari 2019 brengt Carnavalsvereniging Paljas in Zalencentrum de Buitenmolen aan de Molensraat de jaarlijkse Revu op de planken. Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur. De Paljas Revu staat garant voor een avond vol met humor, cabaret, zang en dans.

ZEVENAAR - Trouwe bezoekers hebben de Paljasrevu meer dan eens gekwalificeerd als het leukste theater van Zevenaar. Niet alleen om de kwaliteit van wat allemaal op het podium gebeurt, maar ook de vaart waarmee het totale programma gepresenteerd wordt. Jonge Paljas kernleden organiseren dit jaar de Revu. Dit betekent volgens producent Hans van den Boom en de regisseurs Abel Boerboom en Eileen Straatman dat Paljas het publiek een spectaculaire opening wordt aangeboden waarin Jasper Peters onder begeleiding van een dansgroep als presentator tevoorschijn komt. De PaljasBand treedt meerdere malen op. "De muzikanten brengen entertainment en spelen bekende carnavalsmelodieën."

Het duo De Eend en de Vos, bekend om hun snelle grappen, nemen de belangstellenden mee naar de 'vernieuwing' binnen het bestuurlijk gemeentelijk apparaat. Wat dat inhoudt willen de heren niet kwijt. Dit in tegenstelling met Sanne en Liz. Deze hyperactieve dames willen wel kwijt wat ze gaan doen: "Wij vertellen onze bezoekers over onze ervaring in een sauna. We laten ons masseren, zodat ons velleke weer strak wordt.We zijn dan een dagje van de hut en zonder onze kerels."

Jules Boerboom staat dit jaar voor de tweede maal als solist op het podium. Hij vertelt over hoe een blinde man allerlei barrières op straat moet slechten om veilig thuis te komen. "De scène met Jules zit natuurlijk vol dolkomische scènes", vertelt Abel Boerboom. "De groep Sknøvl staat voor de elfde maal op het Paljas podium en dat betekent een carnavalsjubileum. De heren brengen de beste scènes uit de afgelopen elf jaar, maar dan in een ander jasje."

De scène van het hof van Paljas staat in het teken van Bassie en Adriaan. "De verhaallijn van de scène is nog geheim. Het gaat om een speurtocht naar de Paljasprijs. "Het is alom bekend dat de leden van de raad van elf de act zelf in elkaar zetten en dat de humor pas op het laatste moment in de scène gebracht wordt", weet Hans van den Boom. "Uit deze act komt de nieuwe prins van Paljas naar voren. De Vereniging van Oud-Prinsen heet de nieuwe prins welkom. Overigens het hof, de raad van elf en de hofdames, staan onder leiding van een nieuwe president. Het is Jan Berkel. Hij weet als nestor de raad van elf ongetwijfeld in het gareel te houden, ook tijdens de komende carnavalsdagen!" In het Paljas-programma is voldoende ruimte voor meerdere dansen. Eén groep is Les Paillets, de andere is de nieuwe dansgroep The Project.

Kaarten zijn te koop tegen € 7,50 bij Café De Buitenmolen, Gemak Shop Leuven en Café Rooie Jan in de Weverstraat.

Meer berichten