Erik Zwaga schildert aan een nieuw werk in zijn atelier.
Erik Zwaga schildert aan een nieuw werk in zijn atelier. (Foto: (foto: Kunstkring))

Houtsculpturen en schilderijen in Aerdt

AERDT - Op zondag 13 januari 2019 opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Ook op 20 en 27 januari en 3 februari, steeds van 14.00 tot 17.00 uur is deze te bezichtigen. De toegang is gratis. Er zijn houtsculpturen van Bart Ensing en schilderijen van Erik Zwaga te zien. Beide kunstenaars zijn geboren in 1960, respectievelijk in Lochem en Ulft.

Bart Ensing, woonachtig in Culemborg, vond in hout zijn ideale materiaal. Hij werkt met in de natuur gevonden hout, dat vaak krom, rot of schimmelig is. Het is voor hem een uitdaging om van het vrij zware materiaal luchtige, open sculpturen te maken.Dan laat hij ons kijken, voelen en verwonderen. Naast houtsculpturen maakt Bart installaties die speels in bomen hangen.

Erik Zwaga heeft zijn atelier in Klein Amsterdam bij Voorst midden tussen de weilanden en IJsselvallei. Aanvankelijk maakte hij landschappen in de trant van de 19de eeuwse Romantische school. Zijn huidige werk bestaat voornamelijk uit stillevens en het Hollandse landschap. In zijn stillevens is de sfeer belangrijker dan de precieze weergave, licht en gedempt kleurgebruik bepalen de sfeer. De geschilderde voorwerpen ziet hij als levende dingen met een ziel.

Tijdens de officiële opening op 13 januari om 14.30 uur wordt de muziek verzorgd door het ensemble Flød.
De Kunstkring houdt op 27 januari vanaf 16.00 uur het Nieuwjaarsconcert. Het Bergh’s Vocaal treedt dan op; er is dan tevens gelegenheid de lopende expositie te bezichtigen. De laatste expositiedag (3 februari) wordt muzikaal opgeluisterd door muziek van piano en cello.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden