Vanaf medio maart kan iedereen de natuurcursus volgen bij IVN. Deze cursus bestaat naast zeven avondbijeenkomsten ook uit zes excursies. (foto: IVN)
Vanaf medio maart kan iedereen de natuurcursus volgen bij IVN. Deze cursus bestaat naast zeven avondbijeenkomsten ook uit zes excursies. (foto: IVN)

Vergroot jouw kennis van de natuur met IVN

van de redactie

Dit voorjaar houdt de regiowerkgroep de Liemers van IVN De Oude IJsselstreek een natuurcursus. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten
over de natuur en ook de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen.

ZEVENAAR - Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. De eerste bijeenkomst is op woensdagavond 13 maart in het NME-gebouw Vesterbos 2 in Zevenaar. Omdat de Oude IJsselstreek een groot werkgebied heeft IVN regiowerkgroep de Liemers de cursus samen met de drie andere regiowerkgroepen uitgewerkt. Op elke locatie wordt dezelfde cursus gegeven; op maandag in Montferland, op dinsdag in Strang en Iessel, op woensdag in de Liemers en op donderdag in de Graafschap. Globaal is er elke twee weken een les van 20.00 uur tot 22.00 uur. De excursies zijn in de directe omgeving op zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Bijkomend voordeel van de samenwerking is de mogelijkheid om, bij verhindering, toch het hele programma te kunnen volgen door een les of excursie op een andere locatie mee te maken. Zo hoef je geen bijeenkomst te missen.

Wat komt aan bod?

De onderwerpen die aan bod komen zijn: planten, zoogdieren, vogels, insecten en bodemdiertjes, waterleven en geologie/landschap. Het complete overzicht van alle lessen, excursies, de adressen van de cursuslocaties en het inschrijfformulier vind je op de website: ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten Inschrijven voor deze natuurcursus kan tot zondag 17 februari, daarna neemt IVN de beslissing
of de cursus op elke locatie door kan gaan of dat ze moeten gaan samenvoegen. Na woensdag 20 februari krijgt iedereen die zich aangemeld heeft bericht hierover. Voor IVN-leden bedragen de kosten van deze natuurcursus € 65,00. Niet-leden betalen € 75,00. Cursisten, die bij aanvang van de cursus lid worden, komen ook in aanmerking voor de korting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden