Jan en Anny van der Landen werden verrast met een bezoek van toenmalige burgemeester Ella Schadd-de Boer. (foto: Heidi van der Landen)
Jan en Anny van der Landen werden verrast met een bezoek van toenmalige burgemeester Ella Schadd-de Boer. (foto: Heidi van der Landen) (Foto: Heidi van der Landen)

Diamanten paar geniet van elke dag

Piet van Breukelen

Jan en Anny zestig jaar getrouwd

Eind december vierden Jan en Anny van der Landen hun diamanten huwelijksfeest en werden op hun zestigste trouwdag verrast met een bezoek van de toenmalige burgemeester Ella Schadd-de Boer, die het paar in de Steegse Poort kwam feliciteren met dit heuglijke feit.

ZEVENAAR - Toen Jan van der Landen (Eindhoven, 1934) en Annie Boersbroek (Terborg, 1937) elkaar tijdens de zomervakantie van 1957 in Zwitserland leerden kennen, was er eigenlijk sprake van liefde op het eerste gezicht. Dat ze een jaar later in Terborg al in het huwelijksbootje stapten en nu 60 jaar getrouwd zijn, geeft aan dat de vlinders van de vakantieliefde nooit meer zijn weggegaan. De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in Den Haag, waar beide kinderen werden geboren en na een korte tussenstop in Zeist kwamen ze in 1969 naar Zevenaar, waar hun kinderen zijn groot geworden en waar ze nu nog steeds met veel plezier wonen.

Welverdiend pensioen

Jan en Annie kijken tevreden terug op het leven dat achter hun ligt en genieten al jaren van hun welverdiende pensioen. Ze zijn gelukkig met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, maar ook lyrisch over de vele vakantiereizen die ze gemaakt hebben, zowel individueel als in groepsverband. "Dat ging altijd zo goed", vertelt Jan met een glimlach, "omdat we een goede rolverdeling hadden: Anny zorgde dat de koffers en caravan goed werden ingepakt en ik zorgde voor de creditcard."

Nieuwe heup

Helaas moest de caravan twee jaar geleden de deur uit vanwege fysiek ongemak van Jan. Alles leek goed te gaan toen hij in 1994 een nieuwe heup kreeg, maar een bacterie verpestte alles en tien jaar later moest hij verder zonder rechterheup. De fysieke problemen namen toe (Jan moest steeds vaker gebruik maken van de rollator en later zelfs van de rolstoel) dat twee jaar geleden de geliefde caravan weg moest. Vandaar ook dat Jan en Anny vorig jaar lid zijn geworden van de Zonnebloem en met veel plezier meedoen aan allerlei activiteiten die door de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West worden gehouden.

Woongroep vijftig plus

Achteraf zijn de echtelieden maar wat blij dat ze vijftien jaar geleden hebben gekozen voor een appartement in De Steegse Poort, een appartementengebouw voor ouderen boven de vijftig. De woongroep heeft een ruime, gezellig aangeklede gemeenschappelijke ruimte waarin wekelijks allerlei activiteiten plaats vinden. Er zijn vaste momenten waarop men kan
meedoen aan gezelschapsspelen zoals kaarten, biljarten, sjoelen of knutselen en er is maandelijks een filmavond. Niet verwonderlijk dus dat het diamanten echtpaar hier nog jaren hoopt te kunnen blijven
wonen.

Meer berichten