Gertjan Massop (Second Opinion), Marcel Peelen (AudioGrinder), Willie Pothof (Pigfarm Rocks) en Dennis Jansen (Don't Forget The Joker).
Gertjan Massop (Second Opinion), Marcel Peelen (AudioGrinder), Willie Pothof (Pigfarm Rocks) en Dennis Jansen (Don't Forget The Joker). (Foto: Bas Bakema)

Tineke: 'Ik wil leven en niet overleven'

Benefietconcert Rock voor Tien(eke)

Tineke van Hall (39) uit Lobith heeft Multiple Sclerose (MS). Om deze ziekte te remmen wil ze een stamceltransplantatie in Mexico ondergaan. Die behandeling kost € 75.000,00 en wordt niet vergoed. Daarom houden vier lokale bands op 22 december aanstaande een benefietconcert Rock voor Tien in de Taveerne de Byland in Tolkamer.

Lobith - De vier lokale bands AutoGrinder, Pigfarm Rock, Don't Forget The Joker en Second Opinion hoefden er niet lang over na te denken. Belangeloos optreden om geld in te zamelen en op die manier een bijdrage te leveren deze stamcelbehandeling mogelijk te maken. "Uniek is dat de band Second Opinion voor deze gelegenheid na twintig jaar weer bij elkaar komt", laat woordvoerder Marcel Peelen van AutoGrinder weten.

Behoorlijke impact

Tineke van Hall kreeg rond haar twintigste allerlei vage klachten. Slecht zien, soms moeite met lopen, last van haar handen en moe, vaak moe. Deze klachten oefenden dan ook een behoorlijke impact uit op haar leven. "De fijne motoriek van mijn handen liet me in de steek, waardoor ik mijn werk niet meer naar behoren kon invullen. Daar zit natuurlijk geen enkele werkgever op te wachten. Ik belandde dan ook in de ziektewet", herinnert Tineke zich. In 2005 beviel ze van een zoon en de klachten namen toe. "Hierdoor kon ik niet voor mijn baby zorgen zoals ik wilde. Gelukkig had ik veel steun aan mijn moeder." Uiteindelijk werd de diagnose MS (een ziekte, waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen van het centrale zenuwstelsel beschadigd zijn, red,) gesteld en werd Tineke volledig afgekeurd.

Kosten niet vergoed

"Aan de ene kant was ik opgelucht. Er is een naam voor mijn klachten. Aan de andere kant dacht ik: wat nu? Er is namelijk geen uitzicht op herstel, maar ik wil mijn leven terug en zocht naar een andere weg. Die vond ik in een vrouw die mij opmerkzaam maakte op een privékliniek in Mexico. Zij voeren daar een behandeling uit met lichaamseigen stamcellen die geen genezing belooft, maar echter wel de ziekte te kunnen stoppen om erger te voorkomen. Ik weet dat 80% van de behandelde mensen er baat bij heeft gehad. De kosten worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar, maar ik ga ervoor. Ik wil leven en niet overleven. Ik ben dan ook super verrast dat deze mannen dit voor mij gaan organiseren en als ik me goed voel, ga ik natuurlijk kijken."

Kaarten kopen?

Rock voor Tien wordt gehouden op zaterdag 22 december in Taveerne de Bijland, Tolstraat 10 in Tolkamer. De zaal gaat open om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te verkrijgen bij: Voorverkoop: Coccie, Komstraat 9 in Lobith en bij Taveerne De Byland. Kaarten zijn ook voor aanvang van het concert te koop. Meer informatie? Mail naar: tientegenms@outlook.com

tientegenms.nl

Meer berichten