The New Voices op het podium van Het Musiater tijdens één van de kerstconcerten. (foto: Michel Geven)
The New Voices op het podium van Het Musiater tijdens één van de kerstconcerten. (foto: Michel Geven) (Foto: Michel Geven)

Drie kerstconcerten van The New Voices

van de redactie

Op 14 en 16 december stond zang- en theatergroep The New Voices te stralen op het podium van Kunstwerk! Het Musiater. Op verzoek van Het Musiater verzorgden The New Voices maar liefst drie kerstconcerten. Het publiek kwam snel in kerstsfeer, buiten brandden de fakkels en binnen wachtte er een glaasje glühwein, warme chocolademelk en een kerstkoekje.

ZEVENAAR - Regisseur Richard Sprokkereef had het podium omgetoverd in een winterwonderland met een prachtige witte vloer met wisselende lichtbeelden. De zangers en zangeressen, verrassend in het wit met grijs gekleed, kwamen mooi uit in het sneeuwlandschap.

Het concert opende met het subtiel opgebouwde, serene Stille Nacht. Kerstliederen als God Rest You Merry Gentleman en Ding Dong Merily on High werden daarna afgewisseld met sfeervolle nummers als For Bitter And Worse en het alom bekende Avond van Boudewijn de Groot. The New Voices liet in het klassieke nummer Locus Iste horen dat ze alle facetten van het zingen beheerst. Dit a capella nummer kwam zeer goed uit de verf door de uitstekende vocale kwaliteit van deze groep. De uptempo nummers Loop Naar Het Licht en Magic deden de variatie in het genre ten goede.

Jingle Bells

Na de pauze klonken de vrolijke noten van Jazz Gloria gevolgd door Christmas Carols Once In Royal David's City en Deck The Hall. Nummers als Run en Ik Zou Je Het Liefste In Een Doosje Willen Doen, dat laatste schitterend jazzy gezongen door de dames, pasten prima in de sfeer. Met het klassieke Cantique De Jean Racine liet de groep het publiek wederom een kracht staaltje klassiek horen. Dirigent Gerben Kruisselbrink liet bij Oh Happy Day horen ook een begenadigd zanger te zijn. Met de groep als backing vocals werd het publiek als snel meegenomen met deze swingende gospel. Afgesloten werd met het vrolijke Jingle Bells waarbij het publiek van harte lust meezong en met een heerlijk kerstgevoel huiswaarts keerde. Het geheel stond onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink. Het fraaie pianospel was van Hetty van Woerkom.

Tevreden

Directeur Bert Frölich toonde zich na afloop van het concert tevreden over de samenwerking van Kunstwerk! Het Musiater en The New Voices: "Het publiek heeft zichtbaar genoten en dat is wat we voor ogen hadden" Van 1 tot en met 3 november 2019 brengt The New Voices haar nieuwe show in Kunstwerk! Het Musiater.

Meer berichten