Veel muziek tijdens Liemerse Sportprijs

van de redactie

Bijna 10.000 keer gestemd

Bijna 10.000 keer is er gestemd op de genomineerden. In zeven categorieën wordt er gestreden om de Liemerse Sportprijs. De Ogtent in Duiven vormt donderdagavond 13 december het decor voor de ontknoping. Vanaf 19.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. PSV-spits Luuk de Jong is de eregast.

REGIO - De voetballer - afkomstig uit de regio - woont een groot deel van de verkiezingsavond bij en reikt ook prijzen uit. Voor het zover is, kan er echter nog gestemd worden (tot en met donderdag 13 december 12.00 uur)! 's Middags komt onder leiding van voorzitter Raymond Willemsen (coördinator sportredactie Achterhoek/Liemers) de jury bijeen om de eindbalans op te maken. De verkiezingsavond wordt geopend door gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland. Hij deelt de eerste prijs uit. Namens de organiserende gemeenten is die taak ook weggelegd voor burgemeester Rik de Lange (Duiven), burgemeester Ella Schadd (Zevenaar) en wethouder Hans Breunissen (Westervoort). Luuk de Jong reikt drie awards uit. De uit Lobith afkomstige Servais Knaven levert ook een bijdrage. Knaven woont tegenwoordig in België en is ploegleider van het succesvolle Team Sky van tourwinnaars Froome en Gerrants. Hij bivakkeert in het buitenland voor een trainingskamp maar zal digitaal de zaal toespreken. De verkiezingsavond wordt opgeluisterd met veel muziek en demonstraties. De Liemers College band The Fastest Way Out, freerunners, kickboksers en dansschool Kerima zorgen voor leuke intermezzo's. De presentatie is in handen van Pablo van Dick en Sjoerd Geurts. Het officiële gedeelte duurt tot circa 21.30 uur. Daarna begint de afterparty met muziek van de formatie Lara Leaves.

Genomineerden:

AeroFitt Sportman: atleet Frank Futselaar (Westervoort), triatleet Hugo Boschker (Duiven) en tennisser Wesley Koolhof (Duiven). AeroFitt Sportvrouw: atlete Famke Heinst (Spijk), atlete Bregje Sloot (Lobith) en schietkampioene Mandy Mulder (Zevenaar). Sportteam: voetbalteam DCS 1 (Zevenaar), zeilteam WSV Giesbeek en de dansers van D-Unit Dancecrew (Liemers). Coach: tang soo do karate leraar Peter van de Schepop (Arnhem, actief in Zevenaar), tenniscoach Marco Kroes (Duiven) en atletiekcoach Titus Fierkens (Zevenaar). Talent: wielrenner Wouter van de Weerdhof (Lobith), skiester Iris van den Berg (Westervoort) en wegracer Victor Steeman (Lathum). Aangepaste sporter: werpster Noortje van Bindsbergen (Zevenaar), zitvolleybalster Renske den Haan (Duiven) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar). Evenement: Bert Timmer Memorial Loop (Duiven), Dijkencross (Pannerden) en Triathlon Didam.

Meer informatie over de genomineerden en de avond op de onderstaande site. Hier kan ook nog tot en met donderdagmorgen 13 december gestemd worden.

liemersesportprijs.nl

Meer berichten