Doe mee met Herwen en Aerdt in het Groen

van de redactie

Bewoners van het buitengebied van Herwen en Aerdt krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Herwen en Aerdt versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.

HERWEN/AERDT - In 2017 is het beplantingsproject Herwen en Aerdt in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat vijftien bewoners afgelopen februari inheemse struiken als sleedoorn, liguster, hazelaar, knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Herwen en Aerdt.

Rij van laanbomen

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich nu aanmelden voor Herwen en Aerdt in het Groen (fase 2). Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal twintig bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal vijftien stuks.

Beplantingsplan

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website onderaan dit artikel. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na de aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) jouw wensen voor beplanting en komt samen met jou tot een beplantingsplan, waarmee je dit plantseizoen nog aan de slag kunt. Je ontvangt namelijk al deze winter jouw bomen en struiken. Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Herwen en Aerdt nog fraaier! Het project Herwen en Aerdt in het Groen (fase 2) wordt mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland.

landschapsbeheergelderland.nl

Meer berichten