Een impressie van het jaarconcert in 2017 toen het thema All you need is Love was. Dit jaar staat Amerika centraal. (foto: Bert van der Saag)
Een impressie van het jaarconcert in 2017 toen het thema All you need is Love was. Dit jaar staat Amerika centraal. (foto: Bert van der Saag) (Foto: Bert van der Saag)

Een reis door Amerika met St. Gregorius

van de redactie

Thema dit jaar is Stars en Stripes

Fanfare St. Gregorius houdt op woensdag 26 december - tweede kerstdag - haar traditionele jaarconcert. Het thema van deze avond is Stars and Stripes.

GIESBEEK - De muziekvereniging neemt je tijdens het jaarconcert mee op een muzikale reis door Amerika. Jong en oud spelen voor en met elkaar en de diverse disciplines van de muziekvereniging wisselen elkaar dusdanig af waardoor het voor het publiek aangenaam en verrassend wordt om naar de muzikanten te kijken en te luisteren.

Amerika centraal

Bij de muziekstukken die tijdens het concert de revue passeren staat Amerika centraal en worden enkele nummers vocaal ondersteund door Irma Vermeulen en Jacques Verkerk. Het orkest onder leiding van Dineke Griek speelt deze avond onder andere Surfing U.S.A. uit een medley van de Beach Boys en het bekende New York, New York van Frank Sinatra. De slagwerkgroep onder leiding van Edwin Rosmulder speelt onder andere dé zomerhit van 2018 Havana en Theo Hammink neemt je samen met het leerlingenorkest en het stuk Pirates of the Caribbean mee naar de eilanden in de Caribische Zee. Een ding is zeker: het belooft een verrassend concert te worden met een programma dat goed in elkaar steekt en voor ieder wat wils biedt.

Muzikaal uitstapje

Heb jij dus zin om tijdens de kerstdagen even een muzikaal uitstapje te maken naar Amerika en omringende landen? Hoe woensdag 26 december dan vrij in jouw agenda. Iedereen is van harte uitgenodigd op tweede kerstdag in de St. Martinuskerk in Giesbeek. De kerk is open om 19.15 uur, het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Muziekvereniging St. Gregorius uit Giesbeek is opgericht in 1920 en bestaat uit een fanfareorkest, slagwerkgroep en leerlingenorkest. Binnen de vereniging worden diverse opleidingen verzorgd.

stgregoriusgiesbeek.nl

Meer berichten