Het startscherm van de RSD-app. De app is een vraagbaak voor mensen uit de Liemers met een uitkering die op zoek zijn naar werk. (foto: PR)
Het startscherm van de RSD-app. De app is een vraagbaak voor mensen uit de Liemers met een uitkering die op zoek zijn naar werk. (foto: PR) (Foto: Eigen archief)

Sociale dienst komt met app voor werkzoekende

van de redactie

Voor mensen die langere tijd zonder werk zijn of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het vinden van een passende baan lastig. Zelfs nu de arbeidsmarkt enorm is aangetrokken. RSD de Liemers, de sociale dienst voor de Liemers, heeft geïnvesteerd in de RSD-app. Een digitale vraagbaak voor mensen op weg naar werk.

ZEVENAAR - Wilfred Hekkers, manager van RSD de Liemers, over de RSD-app: "Voor een klein deel van de mensen die aanspraak maken op een bijstandsuitkering is het gewoon niet mogelijk om te werken. Voor het andere deel zijn mensen wel in staat om te werken, maar is het te lang geleden, of bestaat het vak waarvoor ze zijn opgeleid gewoonweg niet meer. Deze mensen helpen wij werk-fit te maken. Dat wil zeggen dat we ze begeleiden met gerichte trainingen of scholing om aan te sluiten bij de wensen van werkgevers. We hebben goede contacten bij bedrijven en weten wat zij zoeken. Wij kennen onze klanten en weten wat ze kunnen. Zo ontstaan regelmatig mooie combinaties. Ook kijken we samen met werkgevers naar mogelijkheden om functies te creëren, zodat ze passen bij de mogelijkheden van onze klanten. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Steeds mobieler

Mensen zijn steeds mobieler door gebruik van smartphone of tablet. Daarom heeft RSD de Liemers voor inwoners van Zevenaar, Duiven en Westervoort de RSD-app ontwikkeld. Hierop staan vacatures voor betaald werk, maar ook mogelijkheden binnen de Banenafspraak of vrijwilligerswerk. Klanten kunnen snel en laagdrempelig hun interesse kenbaar maken aan hun klantmanager. De klantmanager kijkt of deze vacature binnen de mogelijkheden past van de klant. Er wordt ook direct gekeken of er begeleiding nodig is om de match tussen kandidaat en vacature tot een succes te maken.

Meer weten over de RSD-app? Kijk dan op de onderstaande website. Hier kun je ook de folder over de RSD-app downloaden.

rsddeliemers.nl/rsd-app

Meer berichten