Rieny Putmans bespeelt de midwinterhoorn tijdens de adventsviering vorig jaar. Aanstaande zondag is hij weer van de partij in de St. Martinuskerk van Oud-Zevenaar. (foto: C. Wolters)
Rieny Putmans bespeelt de midwinterhoorn tijdens de adventsviering vorig jaar. Aanstaande zondag is hij weer van de partij in de St. Martinuskerk van Oud-Zevenaar. (foto: C. Wolters) (Foto: C. Wolters)

Adventsvespers in kerk van Oud-Zevenaar

Op zondag 2 december om 16.30 uur zal het Liemerse Gregoriaans Projectkoor met zangers uit Oud-Zevenaar, Zevenaar, Groessen en Duiven in de Oud-Zevenaarse St. Martinuskerk de traditionele gregoriaanse getijden van de eerste Adventszondag zingen.

OUD-ZEVENAAR - Deze bijzondere vespers zal met het blazen op de midwinterhoorn vanaf de dijk om de kerk worden aangekondigd. Bovendien zal die ook tijdens de viering zelf klinken. Al enkele jaren klinkt vanaf de eerste Adventszondag tot Driekoningen het melancholisch geluid van deze horens. Basis voor deze bijzondere viering is het kerkelijk avondgebed, de Vespers. Dat vindt traditioneel plaats als de dag overgaat naar avond en nacht, en de lichten worden ontstoken. Eeuwenoude gregoriaanse getijden en muzikale overpeinzingen omlijsten oude teksten en gedichten rond advent, het jaargetijde en de komst van het licht. Het initiatief voor deze vieringen wordt genomen door een drietal personen uit de Oud-Zevenaar; Wim van Heugten, Theo Salemink en Wim Wismans. Zij hebben deze viering verder uitgewerkt en dragen samen met Anny Weenink zorg voor teksten en gedichten. Voor muzikale meditaties zorgen deze keer Ton Rutjes (altsaxofoon) samen met zoon Bart (tenorsaxofoon) en Rieny Putmans (midwinterhoorn).

Meer berichten