Harmonie Martinus speelt nummers uit de TOP2000 tijdens de generale. Dirigent Willeke de Laak heeft er zichtbaar plezier in. (foto: Ab Hendriks)
Harmonie Martinus speelt nummers uit de TOP2000 tijdens de generale. Dirigent Willeke de Laak heeft er zichtbaar plezier in. (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

Bohemian Rapsody klinkt bij Martinus

Harmonie Martinus brengt op zaterdag 24 november een bijzondere muzikale avond met alleen maar nummers uit de TOP2000. "Waan je voor een avond in TOP2000 Café Sint Anna (schuttersgebouw. red) in Oud-Zevenaar waar regionaal bekende artiesten live worden begeleid door een veertigkoppig orkest met blazers, toetsen, drums, percussie en gitaren. En we houden een TOP2000 quiz", vertelt een enthousiaste presentator Teun de Koning.

OUD-ZEVENAAR - Hij staat tijdens de generale op afstand het orkest gade te slaan en weet voor zichzelf al hoe hij zijn presentatie vorm geeft. "Het is geen avond waarop het orkest speelt en de belangstellenden alleen maar luisteren. Ik zorg tussendoor voor een interactie met het publiek en vertel hen iets over de liedjes die worden vertolkt. Het wordt een luchtige avond, zelfs met karaoke, waarbij Rob Möhlmann. in onvervalst Amsterdams Bloed Zweet en Tranen zingt. De tekst verschijnt boven het podium." Dat wordt volgens Rob een feestje. "Ik ben van origine een Amsterdammer. Zingen is mijn passie. Ik heb veel ervaring opgedaan in grote producties."

Rudy Aleven zingt Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy. Harmonie Martinus weet ook bij dit gevoelige lied de instrumenten op een juiste wijze te laten klinken. Vooral het slagwerk, het fijne gitaarspel en het achtergrondkoortje komen prachtig tot hun recht. Een genot om naar te luisteren.

De melodieën zijn voor iedereen herkenbaar. De muzikanten geven hiermee een visitekaartje af aan jonge bezoekers. Het is namelijk indrukwekkend om te horen hoe de Bohemian Rhapsodie van Queen klinkt in een orkestrale bezetting. Dat geldt ook voor de gitaarsolo in November Rain van Guns'n Roses.

Het jeugdorkest onder leiding van Robert Koenders presenteert zich met nummers van Bløf en Bob Marley, respectievelijk Zoutelande en Three Little Birds. Jonge muzikanten kunnen via dit jeugdorkest doorstromen naar de harmonie zoals de tieners Eva en Juul. Ze zitten zaterdag op een prominente plek in het orkest en spelen moeiteloos de muziekpartijen mee.

Voor de vertolking van de hits van de allergrootsten in de popmuziek, waaronder Queen, The Eagles, Metallica, Adele en Beyounce, heeft de harmonie bekende regionale zangers uitgenodigd, waaronder Hauke Kamphorst en Caroline Rutten. Zij zijn ervaren zangeressen en ze hebben al eerder met de harmonie samengewerkt. "We hebben ons thuis voorbereid op de nummers die we gaan zingen. Vandaag is de generale! De samenwerking met het orkest gaat prima. Wel hier en daar wat toonhoogten in overleg met dirigent aanpassen." Dirigent Willeke de Laak leidt met opvallend veel plezier het orkest. Hiermee inspireert ze mede door haar kennis van zaken, de orkestleden. Zij studeerde onder meer aan het conservatorium in Den Haag. Voor toegangskaarten zie:

sintmartinus.nl

Meer berichten