De nieuwe Stadsprins Frank van Embden neemt de Bescheurkalender van de Vrienden van Boemelburcht in ontvangst. (foto Ab Hendriks)
De nieuwe Stadsprins Frank van Embden neemt de Bescheurkalender van de Vrienden van Boemelburcht in ontvangst. (foto Ab Hendriks)

Vader Frank en zoon Joury als prinsen

Ab Hendriks

Vurige wens in vervulling gegaan

De nieuwe stadsprins is Frank de tweede van Embden. De Boemelprins verschijnt in een gezamenlijke scène waarin ook jeugdprins Joury (12) naar voren komt, ook met de achternaam Van Embden. Vader en zoon dus.

OOY-ZEVENAAR - Deze voor Boemelburcht unieke gecombineerde prinsenwisseling wordt met luid applaus beloond. Vol trots staat de prinsenzoon Joury naast zijn vader en kijkt met grote ogen de zaal in. Plotseling staat tot ieders verrassing een kleine nar op het podium. Dit is de achtjarige Yordi, de jongste zoon van de stadsprins. Vader Frank toont emotie. Zijn vurige wens om samen met zijn zonen de carnavalisten in Boemelburcht voor te gaan is in vervulling gegaan. "Dit is tegelijk mijn laatste wens", vertelt de stadsprins. "Hiermee gaat het boek dicht!" Hij bedoelt hiermee dat zijn roemrijke carnavalscarrière ten einde komt. Hij is namelijk binnen zijn carnavalsvereniging De Toetenburgers in Ooy reeds twee keer zaalprins geweest en nu ook nog stadsprins. "Maar ik blijf wel actief voor mijn club", aldus Frank.

Hij kiest Wim Jansen tot zijn adjudant. Hun leus is 'gezellig samen d' ran'. Jeugdraadslid Sem Aaldering wordt Joury's adjudant. De leus van de twee jonge carnavalisten luidt 'vendelen en drummen zetten we even stop, wij zetten Boemelburcht vier dagen op zijn kop'.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 14 november 2018

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden