Sophie van Het Hof van Giesbeek heeft zondag, samen met haar collega's, een buffet voor vijfhonderd mensen bereid. (foto: PR)
Sophie van Het Hof van Giesbeek heeft zondag, samen met haar collega's, een buffet voor vijfhonderd mensen bereid. (foto: PR)

Giese Sophie maakt heel bijzonder buffet in Den Haag

Sophie van Het Hof van Giesbeek heeft zondag 11 november een uitgebreid Pools buffet gemaakt voor de genodigden van de Poolse Nationale Onafhankelijkheidsdag in Den Haag.

DEN HAAG/GIESBEEK - Op zondag 11 november kwamen mensen uit heel Europa samen in Den Haag om de Nationale Onafhankelijkheidsdag van Polen te vieren. Deze dag is op 23 april 1937 bij wet ingesteld. In 1945, na de Tweede Wereldoorlog, werd deze dag geschrapt, maar op 15 februari 1989 is deze Nationale Onafhankelijkheidsdag bij wet weer in ere hersteld.

Europol

Voor deze viering kwamen ongeveer duizend mensen uit heel Europa bij elkaar. Europol heeft deze dag, die onder andere bedoeld is voor informatie-uitwisseling tussen de politiediensten van de 28 lidstaten van de Europese Unie, georganiseerd.

Veel complimenten

Medewerkers van Het Hof van Giesbeek waren gevraagd op deze dag het Poolse buffet te verzorgen voor vijfhonderd mensen. Met de voorbereidingen van dit buffet zijn zij wekenlang bezig geweest. Sophie, die zelf uit Polen komt, heeft heerlijke gerechten uit de Poolse keuken klaargemaakt. Ze kreeg veel complimenten en leuke reacties.

hethofvangiesbeek.nl

Meer berichten