Foto:

Een schoorsteentest voor de Zwarte Pieten

Sinterklaas maakt zich dit jaar grote zorgen over de vele nieuwbouwhuizen in Nederland. Passen de cadeautjes nog wel door die nieuwe schoorstenen? Tijdens de intocht van de Sint in Zevenaar zoeken de Zwarte Pieten dit hoogstpersoonlijk uit. Het programma van de intocht begint om 14.00 uur.

ZEVENAAR - Net zoals andere jaren reist Sinterklaas na aankomst in Nederland meteen naar Zevenaar. Ook dit jaar staat de Sint een heel festijn te wachten, met natuurlijk een hoofdrol voor de meegereisde Pieten. "Sinterklaas heeft gehoord dat het oude gemeentehuis wordt gesloopt en dat er nieuwbouw komt. Nu maakt de Sint zich grote zorgen", laat Ronald Straatman namens de organisatie van de intocht in Zevenaar weten. Samen met de Pieten en de aanwezige kinderen hoopt hij de Sint komende zaterdag gerust te stellen.

Schoorsteentest

"We hebben een schoorsteentest in voorbereiding", verklapt Straatman. De Sint wordt omstreeks 14.30 uur in Zevenaar verwacht. Maar al om 14.00 uur zijn kinderen van harte welkom, om bij het Raadhuisplein met het voorprogramma mee te doen. Dans en muziek staan ook dit keer centraal. Straatman: "Ieder jaar is de intocht in Zevenaar één groot feest. De Zwarte Pieten zorgen voor dikke pret. Niets gaat zoals het hoort en toch loopt het nooit echt heel verkeerd af. Ik ben dus ook erg benieuwd hoe de Pieten de schoorsteentest gaan doorstaan."

Route van de Sint

Eén ding is zeker. Sinterklaas en de Pieten beginnen de intocht in de Stationsstraat. Via de Kerkstraat, Markt en Marktstraat gaat het gezelschap naar het Raadhuisplein. Na het feestelijke onthaal vervolgt de Sint zijn intocht via de Grietsestraat, Kampsingel, Bommersheufsestraat (om Albert Heijn heen) en Schoolstraat, om vervolgens via de Doelenstraat richting het station te gaan.

Zwarte Pietenorkest

Langs de route mogen kinderen de Sint van harte welkom heten. Ook het Zwarte Pietenorkest is weer van de partij.

Meer berichten