Onder een stralend zonnetje werd de Beweegtuin officieel geopend en meteen door de eerste bewoners uit geprobeerd. (foto: PR)
Onder een stralend zonnetje werd de Beweegtuin officieel geopend en meteen door de eerste bewoners uit geprobeerd. (foto: PR)

Beweegtuin Pelgromhof officieel geopend

Met de zon hoog aan de hemel en onder toeziend oog van veel belangstellenden opende afgelopen dinsdagmiddag 9 oktober wethouder Nanne van Dellen de Beweegtuin in de binnentuin van de Pelgromhof in Zevenaar.

ZEVENAAR - Dat deed hij samen met een vrijwilliger van Vrienden van de Pelgromhof. De Beweegtuin, met vijf toestellen, is een beweegvriendelijke ingerichte buitenomgeving met een goede balans tussen beweeg- en beleefelementen. Het was tijdens de openingsdag tevens mogelijk om, onder begeleiding van fysiotherapeuten Marleen Bus en Jelmer Derksen van de Romei Therapie en Training, de toestellen uit te proberen. De reacties waren zeer positief. De Beweegtuin is tot stand gekomen door burgerinitiatief Zevenaar en Caleidoz. Dankzij een goede samenwerking tussen bovengenoemde initiatiefnemers en sponsorgelden is de Beweegtuin nu gerealiseerd.

Door deze Beweegtuin actief in gebruik te nemen, zullen therapeuten van de Romei Therapie en Training, de Gimbornhof en vrijwilligers en medewerkers van Caleidoz de bewoners van de Pelgromhof, die wonen aan het Masiusplein en Dokter Honigstraat, wekelijks begeleiden in hun beweging. Training om mensen, individueel of in groepsverband, op de juiste manier met de toestellen te laten werken.

De Beweegtuin mag meer dan een beweegplek gaan worden: een plek waar men elkaar kan ontmoeten en waar mensen werken aan zelfredzaamheid.

Iedereen is welkom.

Meer berichten