Het binnenkort te openen Rijnstrangenpad is het 111de Klompenpad van Nederland. Zevenaar heeft dan twee Klompenpaden! (foto: PR)
Het binnenkort te openen Rijnstrangenpad is het 111de Klompenpad van Nederland. Zevenaar heeft dan twee Klompenpaden! (foto: PR)

Feestelijke opening Rijnstrangenpad

van de redactie

Nederland telt nu 111 Klompenpaden

Op vrijdag 19 oktober vindt in Zevenaar de feestelijke opening plaats van het Rijnstrangenpad, het tweede Klompenpad in de gemeente Zevenaar. Het Rijnstrangenpad is een rondwandeling van veertien kilometer door het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Zevenaar.

OUD-ZEVENAAR - Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. De opening vindt plaats om 13.30 uur in Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar. Wethouder Belinda Elfrink, Eduard Poodt, grondlegger Gangen door de Strangen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel is er gelegenheid tot het wandelen van (een deel) van het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Netwerk van Klompenpaden

Het Rijnstrangenpad is de opvolger van het bestaande wandelpad Gangen door de Strangen. De route is opgeknapt, de inrichting is vernieuwd en er is een brochure met informatiepaneel over verschenen. De route is nu onderdeel van een landelijk netwerk van Klompenpaden en wordt gepromoot via een website, Facebook met ruim 5.500 vrienden en is beschikbaar via de gratis Klompenpaden-app. Het nieuwe Klompenpad in Zevenaar is het 111de Klompenpad en is naast het Rijnweidepad bij Spijk en Tolkamer het tweede Klompenpad in de gemeente Zevenaar. Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Zevenaar en grondeigenaren als Staatsbosbeheer, Stichting Twickel, Vereniging Streekbeheer Rijnstrangen, Waterschap Rijn en IJssel is deze route tot stand gekomen. Het Rijnstrangenpad is mede gefinancierd door de gemeente Zevenaar, Provincie Gelderland, SBNL Natuurfonds en de Nationale Postcode Loterij. Een nieuwe groep vrijwilligers zet nu de schouders onder het Rijnstrangenpad. Zij gaan de route regelmatig nalopen, schoonhouden en onderhouden. De werkgroep is aangesloten bij SLG.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden