De deelnemers van de Diabetes Challenge die werd gehouden door de Bas van de Goor Foundation. (foto: Liemerije)
De deelnemers van de Diabetes Challenge die werd gehouden door de Bas van de Goor Foundation. (foto: Liemerije)

Bewoners Liemerije wandelen 20 weken

van de redactie

Dertien bewoners van Liemerije Zevenaar hebben twintig weken lang iedere week gewandeld. De wandelingen gingen steeds iets makkelijker en steeds iets verder. maar gezellig was het altijd.

ZEVENAAR - De bewoners van De Eik, De Iep en De Beuk wandelden in het kader van de Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. De challenge was oorspronkelijk bedoeld om mensen met diabetes te stimuleren om te wandelen om zo kwaliteit van leven te verbeteren.

Feestelijke afsluiting

Maandag 1 oktober was de feestelijke afsluiting van het project. Na de laatste wandeling kregen de deelnemers uit handen van Mariëlle Durieux van de Bas van de Goor foundation een medaille uitgereikt. Met dank aan de sponsoren Bakkerij Godschalk en Baltus Bloemen was er koffie met taart en kregen de bewoners een mooie roos.

Regelmaat werkt

Bewegingsagoog Esmee van de Klundert van Liemerije wandelde iedere week met de bewoners. "En we hebben gezien dat bewegen met regelmaat echt werkt. We begonnen twintig weken geleden met een klein rondje en wat rustpauzes. Op het laatst liepen we een rondje van twee kilometer zonder echte pauze." Mooie sportieve resultaten dus. "Maar de meeste bewoners vonden het sociale aspect van het wandelen het allerleukste. Het was gewoon erg gezellig." Esmee wil graag de vijf vrijwilligers die meegewandeld hebben bedanken. ,,Dankzij hen hebben we iedere week kunnen wandelen en was het iedere keer weer geslaagd." Volgend jaar weer? "Volgend jaar willen we met een nog grotere groep mee doen. Het was echt een geslaagde challenge."

Over de foundation

De Bas van de Goor Foundation verbetert de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. Daarvoor informeren ze mensen met diabetes over de positieve effecten van sport en bewegen en laten ze mensen deze ervaren. Zo willen ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. De Diabetes Challenge is één van de activiteiten die gehouden worden. Sportief met diabetes betekent dat je niet op de bank blijft zitten piekeren over hoe lastig diabetes is. Zij willen graag iedereen met diabetes in beweging brengen.

bvdgf.org

Meer berichten