De Beweegtuin in de tuin van de Pelgromhof is momenteel nog in aanbouw. (foto: PR)
De Beweegtuin in de tuin van de Pelgromhof is momenteel nog in aanbouw. (foto: PR)

Opening Beweegtuin in tuin van Pelgromhof

In de binnentuin van de Pelgromhof opent op dinsdag 9 oktober een Beweegtuin. De tuin met vijf beweegtoestellen is tot stand gekomen vanuit burgerinitiatief Zevenaar en Caleidoz.

ZEVENAAR - In samenwerking met de Romei Therapie en Training en met behulp van sponsoren is het mogelijk gemaakt om tot dit mooie resultaat te komen. Bij de opening van de Beweegtuin wordt een praktische workshop gegeven door een medewerker van de Romei Therapie en Training.

Toegankelijkheid

Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed, maar zeker ook voor ouderen. Op hogere leeftijd staat deze groep uit angst voor blessures vaak wat terughoudender tegenover actieve beweging. Bang om te vallen is ook een veelvoorkomend probleem. Door deze Beweegtuin actief in gebruik te gaan nemen, zullen therapeuten van de Romei Therapie en Training, de Gimbornhof en vrijwilligers van Caleidoz de bewoners van de Pelgromhof, Masiusplein en Dokter Honigstraat wekelijks begeleiden met hun beweging. Wat ook een mooi gegeven is dat de Beweegtuin uitnodigt om op een gezellige manier samen in beweging te zijn. Naast beweging wordt dus ook aan de sociale contacten gewerkt.

Meer berichten