Een gewone zwarte koffie is één van de koffies die getest wordt.
Een gewone zwarte koffie is één van de koffies die getest wordt. (Foto: Shutterstock)

Crème Passionnelle eindigt hoog in Koffie Top 100

ZEVENAAR/ALMERE - De Misset Horeca Koffie Top 100 werd maandagavond 24 september bekendgemaakt in theater Kunstlinie Almere Flevoland. Na aftellen van nummer 100 naar 1 kregen eigenaar Barend Boot en barista Dennis van Zal van Boot Koffie de award, oorkonde en bloemen overhandigd door Demian van der Reijden, samensteller van de Koffie Top 100 en redacteur bij Misset Horeca. Ook werd de speciale Koffie Top 100 editie van vakblad Misset Horeca uitgedeeld. Dit jaar is er ook Zevenaars succes. De in april 2017 geopende Crème Passionnelle aan de Didamsestraat in Zevenaar eindigde in de bovenste regionen van de Misset Horeca Koffie Top 100. Crème Passionnelle behaalde de 39ste plaats!

Horecazaken schrijven zichzelf in of worden door hun koffieleverancier (brander) aangemeld. Voor deelname vraagt Misset Horeca een vergoeding van €199, daarvoor krijgt elk bedrijf uitgebreide rapportages van de jurybezoeken, promotiemateriaal voor de Publieksprijs en bij een plek in de Top 100 toegang tot de uitreiking. De lijst van zo'n 200 zaken is in twee rondes bezocht door een vakjury van bijna 50 koffieprofessionals. Zij beoordelen aan de hand van een uitgebreid scoreformulier bij elk bedrijf dezelfde koffies: een 'gewone' zwarte koffie, een espresso en een cappuccino. Na weging van deze scores ontstaat de Top 100, waarvan de top-8 uiteindelijk in de derde ronde door een zevenkoppige hoofdjury werd bezocht.

Misset Horeca is het oudste horecavakblad van Nederland (66e jaargang) en verschijnt elke twee weken in een oplage van 23.000. Sinds 2012 stelt de redactie de Koffie Top 100 samen. Meer informatie op Koffietop100.nl

Meer berichten