Burendag in de tent midden in de tuin van Lobede, een gezellige bedoening en nog mooi droog ook. (foto: Wim Ham)
Burendag in de tent midden in de tuin van Lobede, een gezellige bedoening en nog mooi droog ook. (foto: Wim Ham) (Foto: Wim Ham)

De Schans heeft succes met Burendag

Wim Ham

Ontbijten in de tuin van Lobede

Half september schuiven we aan tafel bij Thea en Jan Janssen in Lobith Tolkamer. De reden van het bezoek is de Burendag rond het complex aanleun woningen op de Schans. Samen met Jos en Joke Gerritzen wordt dit voor de zevende keer een festijn voor buren met als doel samen iets ondernemen en elkaar beter leren kennen.

LOBITH/TOLKAMER - Nagenoeg alle bewoners doen mee en in de loop van de jaren is een stuk saamhorigheid ontstaan waar iedereen van geniet. Het Oranje Fonds ondersteunt dit initiatief en draagt zorg voor bijvoorbeeld een pak koffie en bekers voor het dit jaar te houden ontbijt in de tuin van Lobede. Er zijn sponsoren die tegen sympathieke prijzen of gratis, ondersteunen in broodbeleg, broodjes, fruit cetera. "De deelname is in principe gratis maar mensen mogen wel een vrijwillige bijdrage in het spaarvarken doen", aldus Thea. Jan vult aan: "Dit jaar gaan alle bewoners van de Schans een fotolijst maken en inkleuren en voor het ontbijt wordt er een foto van iedere deelnemer gemaakt. Deze foto blijft een jaar in de hal hangen, zodat mensen zien wie er hier allemaal wonen. Uiteraard wordt die foto bij calamiteiten weggehaald," Thea vervolgt: "Vorig jaar hebben we van de gemeente een tent gekregen zodat we niet afhankelijk zijn van het weer. Jongere mensen uit de Hoofdstraat zetten die tent voor ons op en breken die ook weer af zodat we ook daarmee leuke contacten leggen! Met deze Burendag halen we ook mensen die wat eenzaam zijn, bij onze leefgemeenschap."

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 26 september 2018

Meer berichten