De initiators van de LCAward Jan van den Heuij (links) en Anno Koning met de trotse gouden en zilveren winnaars van de Award trots lachend met hun onderscheiding en oorkonde. V.l.n.r Merel Balduk, Jairo in der Beeck, Doekle Brolsma, Noortje Rutjes en
De initiators van de LCAward Jan van den Heuij (links) en Anno Koning met de trotse gouden en zilveren winnaars van de Award trots lachend met hun onderscheiding en oorkonde. V.l.n.r Merel Balduk, Jairo in der Beeck, Doekle Brolsma, Noortje Rutjes en (Foto: Vincent Baake)

Awards voor vijf leerlingen Liemers College

Winnaars LC Award cijferen zichzelf weg

Vorige week vond voor de 8e keer de uitreiking plaats van de LCAward. Een beloning voor leerlingen van het Liemers College die zich op vier vlakken bijzonder hebben onderscheiden: onderwijs, cultuur, maatschappij en sport/expeditie. De binnenplaats van het Eetlokaal in Zevenaar was dit keer omgetoverd tot The Theatre of Dreams en de Awards werden uitgereikt door Erika Diender, voorzitter van het College van Bestuur van de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam.

De vijf winnaars stelden vooral de medemens in de breedste zin van het woord centraal. Het leverde Anouk van de Steeg, Noortje Rutjes en Merel Balduk goud op en Jairo in der Beeck en Doeke Brolsma kregen zilver opgespeld. Jairo, Doeke en Noortje maakten voor die medemens o.a. een verre reis naar Oeganda om daar een weeshuis op te knappen. Anouk en Merel kozen ervoor dat individueel te doen en beiden op hun eigen wijze. Maar ze hadden allebei hetzelfde voor ogen: die ander moet er beter van worden. Dat kan natuurlijk ook gezegd worden van Noortje, Doekle en Jairo, die met hun project in Oeganda niet alleen veel kinderen hebben blij gemaakt op het moment dat ze er waren, maar via de contacten met de leiding daar ook horen dat de kinderen nog steeds genieten van de inspanningen van de leerlingen van het Liemers College. De vijf zouden zichzelf overigens tekort doen als ze niet zouden toegeven er zelf ook het nodige van te hebben opgestoken: samenwerken, vergadertechniek, afspraken maken en die ook nakomen en je er gelukkig bij voelen.

Anno Koning en Jan van den Heuij (de initiators van de LCAward) en Eline van der Zeyst, die als sectieleider de taken van de heren gaat overnemen, beaamden dat. Oscar van Leeuwen (wethouder van de gemeente Montferland) sprak Merel Balduk toe en zei onwijs blij te zijn met zo’n jong politiek talent. Toen Henk van der Ploeg (voormalig locatiedirecteur van de locatie Heerenmäten) zich tot Anouk van de Steeg richtte, had hij het niet voor niets over “een meisje met een missie, iemand die zich inzetten voor een ander als een soort vanzelfsprekendheid ziet.” Dat deed ze bijvoorbeeld door medeleerlingen bij te staan met wiskunde en zich in te zetten voor Hope XXL, een jongerenorganisatie die probeert de wereld te verbeteren.

In een LCAdraaitdoor setting kreeg iedereen te horen dat Doekle Brolsma de Elfstedentocht had gefietst en Jairo in der Beeck na zijn projecten waardering heeft voor de kleinste dingen.” Iets waar Noortje Rutjes zich helemaal bij aansloot: “Wat voor ons normaal en iets kleins is, is daar voor die kinderen iets heel bijzonders.”

Meer berichten