Werner (links) en Max Hetterscheid komen namens de Vrienden van Carnaval in Boemelburcht met een Bescheurkalender (foto: Ab Hendriks)
Werner (links) en Max Hetterscheid komen namens de Vrienden van Carnaval in Boemelburcht met een Bescheurkalender (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

Bescheurkalender met veel humor

Ab Hendriks

Opbrengst voor goed doel carnaval

De Stichting Vrienden van Carnaval in Boemelburcht komt wederom met een verzamelobject voor het komende carnavalsseizoen. Na de inmiddels populaire Boemelburchtsjaal, het Boemeldrankje en de Boemelburchtvlag, verschijnt op 10 november (opening carnavalsseizoen), de Boemelburchtscheurkalender in een oplage van duizend stuks. De opbrengst gaat na aftrek van de kosten naar een goed carnavalsdoel.

ZEVENAAR - De verkoop start op 11 november via de site buutengewoon.nl of te koop bij Rebers Boek en Buro en Bruna. "De officiële naam van de kalender is Bescheurkalender, want op de 365 pagina's staan humorvolle opmerkingen en wetenswaardigheden over onze carnavalsstad met daarbij illustraties, foto's, en logo's", vertelt Max Hetterscheid.

"Bovenaan iedere kalenderpagina wordt teruggeblikt op een bijzondere gebeurtenis uit het verleden. In een kader daaronder kunnen particulieren voor 30 juli 2018 via bovengenoemde website tegen € 5,00 een persoonlijke boodschap van 150 woorden op een voor hun belangrijke kalenderdag laten plaatsen. Tegen betaling van € 10,00 kan de kalender besteld worden ook via bovengenoemde website. Hierop staat alle informatie." De ondernemers worden voor een advertentie in de Bescheurkalender door de Vrienden van Carnaval in Boemelburcht rechtstreeks benaderd. "Veel ondernemers hebben inmiddels laten weten hiervan gebruik te maken. Ze zijn enthousiast en tonen veel creativiteit om hun ruimte te vullen. De meest populaire data zijn al vergeven. Het gaat vooral om de carnavalsdagen op 2, 3, 4 en 5 maart 2019." De zes vrienden hebben de afgelopen maanden voor iedere dag in de Bescheurkalender iets verzonnen. "Het gaat over cultuur, over Zevenaar, dialect, bijnamen, geschiedenis, tegelwijsheden, opmerkingen over kroegen, foto's uit het heden en verleden, stadsprinsen, carnavalsverenigingen ook die van het Gelders Eiland en de IJsseldorpen, cartoons, raadsels en ga zo maar door. We houden met de informatie en verhaaltjes rekening met het seizoen. In de winter iets over klapschaatsen en winterrecepten, zoals moes met ribkes. Onze kalender lijkt waarachtig op een vademecum voor de nieuwe gemeente Zevenaar, maar dan met veel humor geschreven", weet Werner Hetterscheid.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 4 juli 2018

Meer berichten