Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. (foto: PR)
Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. (foto: PR) (Foto: =)

Kulturhus De Borg maakt kans op titel

van de redactie

Al cheque van € 750,00 gewonnen

Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel Dorpshuis van het jaar 2018? De zes finalisten zijn gekozen, de strijd is begonnen!

BABBERICH/ARNHEM - Via dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve buurthuizen aangemeld. Een deskundige jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede. Zij hebben elk al € 750,00 gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de € 750,00 nog € 3000,00 én de titel Dorpshuis van het Jaar 2018. Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die van 20 oktober tot en met 8 december worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan. "Buurthuizen vervullen in hun wijk vaak net zo'n belangrijke rol als dorpshuizen voor hun dorp, daarom wilden we ze graag mee laten doen dit jaar. Vorig jaar hebben we heel inspirerende mensen leren kennen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois we dit jaar gaan zien", aldus gedeputeerde Bea Schouten. De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelands Jongeren Gelderland, Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

dorpshuisvanhetjaar.nl

Meer berichten