Toekomstig bewoner Jimmy en Initiatiefneemster Karen Oostwouder in de hal van Huis Rijck. Het pand wordt momenteel grondig gerenoveerd om aan het eind van de zomer onderdak te bieden aan bewoners en deelnemers van de dagbesteding. (foto: Jan Ruland van den Brink)
Toekomstig bewoner Jimmy en Initiatiefneemster Karen Oostwouder in de hal van Huis Rijck. Het pand wordt momenteel grondig gerenoveerd om aan het eind van de zomer onderdak te bieden aan bewoners en deelnemers van de dagbesteding. (foto: Jan Ruland van den Brink)

Maak kennis met Roemrijck in Zevenaar

Momenteel staat Huis Rijck, het statige pand aan de Kerkstraat in Zevenaar, in de steigers. De grote verbouwing is in volle gang en zowel het interieur als exterieur worden volledig gerenoveerd.

ZEVENAAR - Het pand wordt omgetoverd van een kantoorvilla tot een mooi woonhuis waar elf bewoners een heerlijk thuis zullen vinden. Voor de inrichting werkt Roemrijck samen met Marjan Godrie, styliste bij VT Wonen. Alle ruimtes worden in prachtige, warme kleuren geschilderd en ingericht met mooie meubels. Direct bij binnenkomst wordt de bezoeker straks met warmte omarmt en zowel voor bewoners, bezoekers alsook voor de deelnemers aan de dagbesteding zal Roemrijck voelen als een warme deken. In het pand zal Roemrijck vanaf de late zomer 2018 24-uurs woonbegeleiding bieden. Daarnaast zal in het voorhuis dagbesteding geboden worden. Deelnemers kunnen kiezen om hun creatieve talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen in Atelier Riche. Voor horeca-geïnteresseerden biedt Café Riche een heerlijke plek waar het zowel voor deelnemers als voor bezoekers goed toeven wordt. Als ervaringsdeskundigen met de doelgroep ontwikkelen Karen en Edo Oostwouder dit initiatief waarbij het uitgangspunt steeds is om kwalitatief hoogstaande zorg en begeleiding te bieden. Daarom omringen zij zich met professionals uit de zorg die allen een sterke affiniteit met de doelgroep hebben. Huis Rijck biedt voor het initiatief dé perfecte locatie. De bewoners wonen straks op loopafstand van de markt en tegenover het bus- en treinstation van Zevenaar. De groep bewoners zal na de daginvulling thuis komen in een thuis waar 24-uur woonbegeleiding aanwezig is. Zij worden ondersteunt in het verder ontwikkelen van hun zelfredzaamheid en het onderhouden van sociale contacten. Op donderdag 21 juni wordt vanaf 19.00 uur een informatie-avond gehouden. De hele avond staan de deuren open en zijn geïnteresseerden van harte welkom. Onder het genot van een hapje en drankje kan een kijkje genomen worden in het pand en kennis gemaakt worden met de toekomstige begeleiders.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 13 juni 

Meer berichten