De laatste wens van Theo Nienhuijs ging onlangs, dankzij de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens, in vervulling. Hij maakte een reisje naar Dierenpark Amersfoort. (foto: PR)
De laatste wens van Theo Nienhuijs ging onlangs, dankzij de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens, in vervulling. Hij maakte een reisje naar Dierenpark Amersfoort. (foto: PR) (Foto: )

'We leken wel familie van elkaar'

Laatste wens van Theo in vervulling

door Danny van der Kracht

Theo Nienhuijs mag gerust een medisch wonder worden genoemd. De 65-jarige inwoner van Zevenaar was maanden geleden al door zijn artsen opgegeven, maar Theo is er nog steeds. Dankzij Stichting Ambulance Wens maakte hij onlangs nog een reisje naar Dierenpark Amersfoort. Theo: "Het was in één woord fantastisch!"

ZEVENAAR - Theo Nienhuijs wilde nog graag één keer naar de Keukenhof in Lisse of naar de dierentuin. Dat gaven zijn mantelzorgers en verplegend personeel van Liemerije Zevenaar door aan de Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult wensen van terminaal zieke mensen die niet meer mobiel zijn en niet normaal vervoerd kunnen worden. De stichting, die volledig draait op vrijwilligers, heeft zeven ambulances tot haar beschikking en vaak kan een wens al binnen enkele dagen vervuld worden. Al heel snel na de aanmelding van Theo's wens werd door de stichting besloten om de wens in vervulling te laten gaan. Alleen was de Keukenhof iets te ver rijden voor Theo, dus werd het een tripje naar Dierenpark Amersfoort. Theo is er nog steeds vol van: "Het was echt een geweldige dag. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik werd 's ochtends opgehaald door twee vrijwilligers die allebei een drukke baan hebben. Hoe bijzonder is het dan dat ze een hele vrije dag opofferen om het mij naar de zin te maken? Ze hebben mij de hele dierentuin rondgereden op een brancard en we hebben het zo leuk gehad met elkaar. Het waren zulke aardige mensen. We leken wel familie van elkaar. Ik kreeg ook een pluche mascotte van Stichting Ambulance Wens van ze en die hangt nu boven mijn bed!" Theo woont in een kamer op afdeling De Peppel van Liemerije in Zevenaar en nu hij toch complimenten aan het uitdelen is, wil hij nog even doorgaan. "Je hoort vaak andere verhalen over de zorg in Nederland, maar ik word door Liemerije geweldig verzorgd! Het ontbreekt mij aan niets en al het personeel is even aardig voor mij. Een groot compliment voor alle medewerkers." 

ambulancewens.nl

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 6 juni 2018 

Meer berichten