Leerlingen van IKC de Wissel  lopen de EuroRun. De opbrengst bedraagt € 785,00 en is bestemd voor het Radboud Oncologie Fonds. De run is een onderdeel van een feestelijke middag waarbij ook het heringerichte schoolplein in gebruik wordt genomen. (foto: Ab Hendriks)
Leerlingen van IKC de Wissel lopen de EuroRun. De opbrengst bedraagt € 785,00 en is bestemd voor het Radboud Oncologie Fonds. De run is een onderdeel van een feestelijke middag waarbij ook het heringerichte schoolplein in gebruik wordt genomen. (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

EuroRun van IKC De Wissel is succesvol

De gezichtjes liepen rood aan

door Ab Hendriks

Het Integraal Kindcentrum (IKC) De Wissel, waar dag- en buitenschoolse opvang én basisonderwijs samengaan, stond onlangs volop in de belangstelling. De basisschool aan het Westeinde bestaat 25 jaar en dat werd gevierd met de ingebruikname van een nieuw ingericht schoolplein met gloednieuwe speeltoestellen en een pannaveldje.

ZEVENAAR - De jubileumactiviteiten op het plein trekken de aandacht van ouders en voorbijgangers. De kinderen leven zich uit op de speeltoestellen. Het grote, luxe klimrek is het meest in trek. "Kom allemaal naar het podium, de kinderen vooraan en de ouders daarachter", roept leerkracht Daisy. "Jullie doen straks mee aan de EuroRun, maar eerst beginnen we aan de warming-up!" De opzwepende muziek motiveert de leerlingen om flink te bewegen. "Zijn jullie al lekker warm", roept Daisy. "Jaaaa", luidt het antwoord. De EuroRun is het meest aandoenlijke onderdeel van het feest. Ook de kleine kinderen doen hun best om een paar rondjes heel hard om hun IKC te rennen. De gezichtjes lopen soms rood aan, maar ze houden vol. De oudere kinderen lopen achter de school, uit het zicht van de ouders, stiekem wat langzamer om energie te sparen om daarna weer vol gas te gaan. En ze hebben gelijk, want het is geen wedstrijd, heeft meester Jos gezegd. Onder luid applaus worden de kinderen door de leerkrachten over de finish begeleid. "Jullie weten waarom jullie de EuroRun gelopen hebben hè", vraagt Jos Boonman, directeur van het IKC de Wissel. "De EuroRun is ter nagedachtenis aan onze juf Brigit. Het was haar wens om geld in te zamelen voor onderzoek door het Radboud Oncologie Fonds. Wij als school hebben daarom de run georganiseerd om daarmee geld bijeen te brengen. Jullie hebben totaal € 785,00 bijeen gelopen! Jullie zijn kanjers! Hierdoor zullen wij juf Brigit nooit vergeten! Wij stellen het zeer op prijs, dat haar man Joost en dochter Anne het startschot voor deze run hebben gegeven." Iedereen verzamelt zich rond een groot led-scherm op het speelterrein waarop voor het eerst de clip, die eerder dit jaar is opgenomen om IKC De Wissel te promoten, wordt getoond. "Het grote moment is daar, hier hebben jullie lang opgewacht. Jullie hebben niet alleen de hoofdrol gespeeld, maar ook een liedje ingezongen. Als dit filmpje op YouTube komt worden jullie over de hele wereld herkend. Iedereen kan jullie zien", plaagt Jos. "Jullie worden beroemd", laten Sander en Barry van Warboel weten. "We gaan met jullie de zwaai- en buigtest doen. Dat moeten jullie goed kunnen als de fans jullie komen opzoeken!"

Meer berichten