Een derde van de cast van Not another Grease musical. Staand (vlnr): Janneke, Silke, Jan, Teun, Jill en Rens. Zittend (vlnr): Femke, Hannah, Michelle en Maureen. (foto: Ab Hendriks)
Een derde van de cast van Not another Grease musical. Staand (vlnr): Janneke, Silke, Jan, Teun, Jill en Rens. Zittend (vlnr): Femke, Hannah, Michelle en Maureen. (foto: Ab Hendriks)

Musical Grease in een nieuw jasje

Wie kent haar niet? De romantische filmmusical Grease uit 1978 met in de hoofdrollen John Travolta als Danny en Olivia Newton-John als Sandy? De jongeren van jeugdtheatergroep UIT! geven aan deze musical een geheel andere draai. Not another Grease musical gaat aanstaande vrijdag 25 mei in première in Het Musiater in Zevenaar.

ZEVENAAR - De regisseurs Floortje Visser en Melissa Glasbergen hebben ieder een groep spelers onder hun hoede waarmee ze jaarlijks, onafhankelijk van elkaar, hun eigen voorstelling op het podium van Het Musiater neerzetten. Dit jaar besloten ze de twee tienergroepen in de leeftijd van twaalf tot en met eenentwintig jaar samen te voegen en de uitdaging aan te gaan hun bewerking van Grease over het voetlicht te brengen. "We hebben de filmmusical in een nieuw jasje gestoken. In Grease wordt een stereotiep beeld neergezet van de stoere man en het verlegen meisje", legt Melissa uit. "Hierin hebben we verandering aan willen brengen. De rode draad in het verhaal is weliswaar overgenomen, maar de rollen zijn in onze bewerking omgedraaid. Danny Zuko verandert in Danielle, één van de leather ladies. Deze meidengroep, te herkennen aan hun leren jasjes, is de stoerste van de school. Sandy, het brave meisje wordt getransformeerd tot Sander, een nerdie en suffe jongen uit Maastricht. De toeschouwers kunnen weliswaar de verwijzing naar de filmmusical Grease horen en zien, maar ze moeten niet verwachten dat ze naar de oorspronkelijke versie komen kijken." In de voorstelling wordt veel gezongen en gedanst. Herkenbare liedjes uit Grease zoals onder andere Greased lightning zijn vertaald in het Nederlands. "Het is voor ons een enorme uitdaging om met zo'n grote groep te werken", verwoordt hoofdrolspeelster Jill. "Maar het gaat prima. We leren veel van elkaar en dat levert mooie dingen op. De rol van Danielle ligt me goed en staat dicht bij me. Ik speelde in het verleden wel vaker het meisje dat verliefd wordt. Ik moet ook zingen. Niet briljant, maar wel zuiver", lacht Jill met enige zelfkennis. Voor het publiek valt er veel te zien, te horen en te beleven. Alle spelers staan dansend, zingend, acterend of stil spel te leveren op het podium. "Een podium waarop we alle plekken in school en haar directe omgeving kunnen bestrijken en voor de toeschouwer inzichtelijk kunnen maken. Daar zijn we als regisseurs best trots op", vult Melissa aan. Not another Grease musical belooft dan ook een vrolijke en levendige voorstelling te worden over liefde, groepsdruk en vriendschap. Te zien op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei in Het Musiater. Aanvang 20.15 uur. Entree: € 10,00.

Meer berichten