Het onderhouden van oldtimers is meer dan het hebben van een hobby, het is een manier van leven met een enorme liefde voor het onderhouden van oude auto's, motoren en tractoren. Op de foto: Glen Stokman (vlnr) Erwin Bouwman, Gerard Reijmer en Alfons Thus. (foto: Ab Hendriks)
Het onderhouden van oldtimers is meer dan het hebben van een hobby, het is een manier van leven met een enorme liefde voor het onderhouden van oude auto's, motoren en tractoren. Op de foto: Glen Stokman (vlnr) Erwin Bouwman, Gerard Reijmer en Alfons Thus. (foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

'Vallen voor charme van oldtimers'

Op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, wordt tussen 11.30 uur en 15.30 uur, het zesde oldtimertreffen op het terrein naast het Schuttersgebouw St.Anna aan de Babberichseweg in Oud-Zevenaar gehouden.

ZEVENAAR - De omliggende terreinen zijn dit jaar ook beschikbaar waardoor het mogelijk is om de snuffelmarkt naar 24 marktkramen uit te breiden, waaronder een aantal met streekproducten en landelijke accessoires. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, met oudhollandse spelen en zich laten schminken. De entree voor die dag kost € 2. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Het accent ligt op de ruim 83 deelnemers, die hun oude motoren, auto's, tractoren, solexen, bromfietsen en een dorsmachine laten zien. Het wordt niet alleen een dag voor de echte liefhebbers, maar ook voor die mensen die weinig kennis van zaken hebben. "Ik weet zeker dat die laatste groep zal vallen voor de charme van de oude voertuigen", vertelt Glen Stokman. "Wat dacht je van een Cadillac Sedan Deville 1959 of een Sunbeam MarkIII90 1956, een motor HondaCB750 four of een Volkswagen1302 Cabrio uit 1971. En ook nog een BMC 164 tractor uit 1970."

Glen, Erwin, Gerard en Alfons organiseren het oldtimertreffen om te laten hoe het onderhoud van oldtimers veel voldoening geeft, maar wel veel tijd kost. "Ik heb niet geteld hoeveel uur ik met de tractor BMC 164 uit 1966 bezig ben geweest", vertelt Alfons Thus. "Ik heb 'm helemaal gesloopt, elk onderdeel heb ik in mijn handen gehad. Ook het zoeken naar onderdelen was tijdrovend." Dat alles heeft resultaat opgeleverd. De tractor ziet er als nieuw uit. "De rode kleur is authentiek. We hebben hierbij de hulp van vakman Joost Berentzen die de modellen spuit. Dat is een kenner op dat gebied." Hetzelfde verhaal vertelt Erwin Bouwman over zijn Volkswagen Cabrio uit 1970. "Het draait vaak om onderdelen. Originelen uit een fabriek? Daar hoef je niet op te rekenen. Je zult naar oldtimerbeurzen moeten gaan of via Internet gaan zoeken. Aan het chroom, zoals langs de ramen, is niet meer aan te komen. Maar we zij gedreven genoeg, we gaan stug door met zoeken!"

Gerard Reijmer heeft een Honda CB 750 four uit 1973 in bezit. "Dit type motor is bijna niet te koop. En als het toch lukt dan moet je er gauw €10.000 voor neertellen. De vraag is veel groter dan het aanbod."

Glen Stokman is de organisator van het oldtimertreffen: "Alle eigenaren blijven tijdens het treffen bij hun oldtimer. Ze zullen vragen beantwoorden. De bezoekers zullen ongetwijfeld horen dat sleutelen aan een oldtimer even leuk is als het bezit daarvan!"

Meer berichten