Foto: Filmhuis Zevenaar

Films en muziek in Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 17 tot en met 23 mei worden in Filmhuis Zevenaar onder andere de volgende films vertoond: Opening Varilux Jazz & Bluesfestival met een JAZZDOCUMENTAIRE en de band: TRIO JETSKE DE JONG EN MANON NIJENHUIS. Na de film Bayou Maharajah, over James Booker, de legendarische pianist uit New Orleans volgt livemuziek: The Spirit of New Orleans. De uit Zevenaar afkomstige pianist Jetse de Jong brengt met zijn trio, aangevuld met zangeres Manon Nijenhuis, jazz, blues en boogie woogie uit New Orleans. Denk daarbij aan repertoire van Louis Armstrong, Harry Connick jr, Wynton Marsalis, Dr John en Allen Toussaint. De muzikanten, tussen de 20 en 24 jaar oud, hebben elkaar ontmoet op het conservatorium van Amsterdam. Vr 18/5 20:15u.

DORST. Verzameling van ironie, tragedie en menselijkheid. ‘Ik ga dood.’ Triest, wanneer je dit als filmpersonage eerder aan de toeschouwer bekent, dan aan je eigen dochter. Dat is wat Elisabeth doet, aan het begin van de Esther Gerritsen-verfilming Dorst: ze kijkt recht in de camera en betrekt ons bij haar lot - kanker, terminaal. Een zwart komisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. Do 17/5, wo23/5 20:15u en ma 21/5 14:30u.

THE POST waarin Spielberg entertaint in een politieke thriller. Deze politieke thriller demonstreert dat liegende Amerikaanse presidenten van alle tijden zijn! In 1971 krijgt The Washington Post geheime overheidsdocumenten in handen waaruit blijkt dat president Nixon en voorgangers het Amerikaanse volk jarenlang hebben voorgelogen over de Vietnamoorlog. De kersverse uitgeefster van The Post (Meryl Streep) staat voor een cruciale beslissing. Wat roept ze over zich af als ze publiceert? Zo 20/5, wo 23/5 14:30u en di 22/5 20:15u.

Voor meer informatie: filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten