De bestuursleden van de Popoefenruimte. Van links naar rechts: Danny van den Boogaard, Gerard Janssen, Hans van Varik, Hans ten Have, Wim Arts en Wian Egberts. (foto; Ab Hendriks)
De bestuursleden van de Popoefenruimte. Van links naar rechts: Danny van den Boogaard, Gerard Janssen, Hans van Varik, Hans ten Have, Wim Arts en Wian Egberts. (foto; Ab Hendriks)

Er zit muziek in de Pop Oefenruimte

Na vijfentwintig jaar is de Stichting Popcultuur Zevenaar, met in beheer de Pop Oefenruimte in het wijkgebouw De Maatjes, nog steeds springlevend. De stichting draait goed en de Pop Oefenruimte, waar bands zich kunnen ontwikkelen en ervaring op doen, voorziet in een grote behoefte. "Er is hier een echte muziekscene ontstaan".

ZEVENAAR - De stichting Popcultuur Zevenaar mag dan niet zoveel in het nieuws zijn, toch wil het bestuur haar jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. "Er zijn misschien de afgelopen jaren weinig spectaculaire dingen gebeurd, maar wij zijn er wel in geslaagd om in Zevenaar vijfentwintig jaar lang een Pop Oefenruimte te dragen", menen de zes bestuursleden. Dat er iets staat te gebeuren is vrijwel zeker. Wanneer en op welke manier staat nog niet vast. Muziek zal in ieder geval de boventoon voeren. Wian Egberts, bestuurslid van het eerste uur en zanger/gitarist bij de band Crash Out, weet als geen ander hoe het allemaal begon. "In 1991 werd de basis gelegd onder de stichting en de Pop Oefenruimte. In dat jaar hielden we een festival met een aantal plaatselijke bandjes. Dat kwam niet van de grond. Kort daarna werden we gebeld door voormalig jongerenwerker Kees Poot. Hij had een concept klaarliggen met betrekking tot een Pop Oefenruimte. Of ik daar oren naar had. Mijn antwoord was natuurlijk een volmondig 'ja'." Toen de gemeente geld vrijmaakte was de stichting Popcultuur Zevenaar al snel een feit. Naast het houden van de jaarlijkse Soospopprijs, het najaarsconcert (2017) in samenwerking met Muziekstad Zevenaar en haar muzikale deelname aan het veertigjarig bestaan van het wijkgebouw de Maatjes (2016) liggen speerpunten van de stichting met name op het beheer van de Pop Oefenruimte en de verjonging van het bestuur. De eerste kandidaat, Danny van den Boogaard (21) heeft zich al gemeld. "Hij heeft net zijn debuutspeech achter de rug", zegt voorzitter Gerard Janssen. "Het is een feest om gebruik te kunnen maken van de oefenruimte (zestig vierkante meter). Eigenlijk hoeven wij als bandleden alleen maar onze gitaar mee te nemen, want een drumstel, versterkers en een zanginstallatie zijn voorhanden, evenals kasten om de instrumenten op te slaan. En wat een luxe: er staat een keukenblokje, een koffiezetapparaat en een koelkast", meldt het jongste bestuurslid. "De Pop Oefenruimte biedt een kans om je als band te laten horen, te ontwikkelen en ervaring op te doen", vult Wian aan. "Van maandag- tot en met vrijdagavond wordt hier muziek gemaakt, maar ook incidenteel op zaterdag. Op deze plek in De Maatjes is in vijfentwintig jaar een echte muziekscene ontstaan." Meer informatie via: 06-12680816.

Meer berichten