Ineke Derksen nog thuis en kort voor haar afscheid met de eerste mooie bos bloemen van de dag! Haar echtgenoot Henk is ook met pensioen gegaan, dus staat er een cruise naar Noorwegen op het programma. (foto: Wim Ham)
Ineke Derksen nog thuis en kort voor haar afscheid met de eerste mooie bos bloemen van de dag! Haar echtgenoot Henk is ook met pensioen gegaan, dus staat er een cruise naar Noorwegen op het programma. (foto: Wim Ham) (Foto: Wim Ham)

'Mooiste beroep dat ik mij kon wensen'

Als we op donderdagmorgen in Pannerden de gezochte straat inrijden, kan de bezoeklocatie echt niet gemist worden. Eén van de huizen is versierd met een vlag, ballonnen en een groot bord voor het raam met Pensioen. Hier wonen Henk en Ineke Derksen waar we vanmorgen te gast zijn. Dochter Susan heet ons welkom en al snel zitten we met een glunderende Ineke en Henk om de tafel.

PANNERDEN - Vandaag neemt Ineke, na 39 werkzame jaren, afscheid van de kinderopvang in Pannerden en gaat met prepensioen. Ooit hebben daar een aantal moeders uit Pannerden, waaronder Ineke, de peuterspeelzaal Het Pannertje opgestart. Dat kon omdat alle moeders elkaar kenden en vonden dat zij dit prima zelf konden regelen in het dorp. Zij vormden die eerste jaren ook samen het bestuur en van eerst vrijwilliger, werd het stap voor stap werk voor Ineke. Na verloop van jaren werden de regels voor kinderopvang steeds strakker en professioneler. Dat was voor een kleine groep best moeilijk om bij te houden. Een jaar of acht geleden werd Het Pannertje overgenomen door De Kangoeroe. Die hebben ongeveer vier jaar bestaan in Pannerden en vier jaar geleden ging de kinderopvang over naar Humanitas die sinds die tijd verantwoordelijk is voor de kinderopvang POV Het Pannertje. De snelle modernisering vond Ineke best moeilijk met al het administratieve werk dat via de computer moest worden ingevoerd. Afgelopen periode werd afscheid bespreekbaar en Ineke wilde eigenlijk wel gebruik maken van de mogelijkheid te stoppen na 39 jaar. Ineke over haar beroep: "Dit was echt het mooiste beroep dat ik mij kon wensen. Kinderen zijn onbevangen en vrij om te vragen en te ontdekken. Ik had dit echt nooit willen missen!" In totaal zitten er op dit moment ongeveer 25 kinderen bij de opvang. Per groep werken er twee begeleidsters om alles in goede banen te leiden. Voor de festiviteiten van die middag zijn, naast de collega's en haar familieleden, ook alle ouders uitgenodigd. In de woorden van Ineke: "Dit is echt prachtig en het is zo fijn geweest!" Binnenkort zal Ineke van de Peuterzaal niet meer op haar geliefde post zijn, maar nieuwe dingen gaan ontdekken! Het toeval wil dat ook echtgenoot Henk met pensioen gaat bij Scheepswerf De Hoop in Lobith! En dat na 47 jaar werken bij dat bedrijf, waarvan vele jaren als lasser. Henk zegt: "Dit was een fantastische baan en mooi dicht bij huis!" Na zijn afscheid gaan Ineke en Henk op een echte cruise naar Noorwegen. Ze hebben letterlijk nog mooie belevenissen voor de boeg om in scheepstermen te blijven!

Meer berichten