Early man
Early man (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Filmhuis Zevenaar trakteert bezoekers op mooie films

ZEVENAAR - In de periode van 10 tot en met 16 mei worden in Filmhuis Zevenaar onder andere de volgende films vertoond: EARLY MAN met een grappige kijk op de prehistorie voor de jeugd. Dug en zijn stamgenoten leven nog in het stenen tijdperk. Als een vijandige stam hun veilige vallei binnenvalt met ontzettend scherpe wapens uit de bronstijd, raken ze in paniek. Daar kunnen ze nooit van winnen. Maar gelukkig is Dug slim. Hij stelt voor dat de twee stammen een potje voetbal tegen elkaar spelen en wie wint zal de baas van de vallei worden! Donderdag 10 mei en maandag 14 mei om 14.30 uur.

PHANTOM THREAD. De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. In Reynolds leven is het een komen en gaan van vrouwen. Zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij Alma, een jonge eigengereide vrouw. Zij wordt zijn muze en minnares. Donderdag 10 mei, zaterdag 12 mei en maandag 14 mei om 20.15 uur en dinsdag 15 mei om 14.30 uur.

LADY BIRD laat een tiener in slaperig Sacramento zien. De Ierse Saoirse Ronan (Atonement) is perfect gecast als de soevereine én onzekere Lady Bird. Een verhaal over een ruziënde moeder en dochter in de slaperige stad Sacramento. Klinkt als zware kost maar blijkt een traktatie. Lady Bird, het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), legt zowel de humor als het drama bloot in het turbulente leven van een opstandig tienermeisje. Vijf Oscarnominaties. Zondag 13 mei en dinsdag 15 mei om 20.15 uur en woensdag 16 mei om 14.30 uur.

Voor meer informatie: filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten