Foto: Maas Foeken

Heerlijk diner voor de gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West

Op initiatief van Tine Boersma, bestuurslid activiteiten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West, gingen 85 gasten en vrijwilligers van deze afdeling naar Van der Valk in Duiven voor een driegangenmenu.

ZEVENAAR - De achterliggende gedachte van het uit eten gaan was eigenlijk de gasten iets anders aan te bieden dan de jaarlijkse bingo. Voor Tine Boersma een goede reden contact op te nemen met Van der Valk Duiven over de mogelijkheden daar met gasten en vrijwilligers te dineren. Na een paar gesprekken en wat mailverkeer werd er een driegangen menu samengesteld en een prijsafspraak gemaakt, waarbij twee consumpties waren inbegrepen. Omdat ook de penningmeester met een bijdrage per gast kwam, kon het diner aangeboden worden tegen een relatief lage prijs. En dat heeft de organisatie geweten, want het aantal aanmeldingen overtrof de stoutste verwachtingen: er kwamen maar liefst 90 inschrijvingen. Helaas moesten vijf gasten zich afmelden door ziekte.

Organisatie

Boersma had niets aan het toeval overgelaten, want alle deelnemende vrijwilligers kregen bericht wat hun taak was. De gasten werden door drie vrijwilligers ontvangen in de parkeergarage en door anderen begeleid naar boven, waar ze welkom werden geheten door vrijwilligers die hen naar hun plaats in het restaurant begeleidden. Daar geen lange rijen tafels, maar een normale setting zoals we dat in een restaurant kennen. Zo ontstonden er gezellige zitjes waar gasten en vrijwilligers met 4 tot 6 personen bij elkaar zaten en gezellig met elkaar konden praten onder het genot van een aperitiefje. Voordat het voorgerecht werd geserveerd, heette Tine Boersma iedereen van harte welkom en maakte meteen van de gelegenheid gebruik de nieuwe voorzitter Thea Slagmeulen aan de gasten voor te stellen.

Ontspannen sfeer

De grote groep veroorzaakte geen stress. Iedereen straalde rust uit: zowel de gasten als de vrijwilligers en het bedienend personeel. Dat betekende vooral voor de gasten dat alles prima was geregeld. Mevrouw Top (80 jaar en zelf ooit vrijwilliger geweest) vond het helemaal geweldig. “Wat een warm onthaal kreeg ik hier bij de Zonnebloem en wat heerlijk dat ik me nu kan laten verwennen”, liet ze met een glimlach horen. Mevrouw Van Bakel (85) en de heer Holthuijsen (82) waren al niet minder enthousiast met de woorden: “Sfeervol, gezellig en heerlijk gegeten.”

Het deed Tine Boersma zichtbaar deugd: al die blije en tevreden gezichten. Nadat ze in december de eerste contacten had gelegd met de toenmalige manager Maarten Witkamp, volgde al snel de uitnodiging voor de Zonnebloemgasten. Maar het grote aantal deelnemers overtrof haar stoutste verwachtingen en dus zal deze activiteit zeker een vervolg krijgen.

Meer berichten