Erwin Bomers (links) en Paul van Olden van Lionsclub en Joop Bolder en Roel Brocx van Stichting Vrienden van de Breuly zijn getuige van het plaatsen van het waterspeeltoestel. (foto: Ab Hendriks)
Erwin Bomers (links) en Paul van Olden van Lionsclub en Joop Bolder en Roel Brocx van Stichting Vrienden van de Breuly zijn getuige van het plaatsen van het waterspeeltoestel. (foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

Nieuw speeltoestel aan de oever van de Breuly

Aan de oever van de Breuly staat sinds een paar dagen een waterspeeltoestel voor kinderen. Dit waterspeeltoestel is ook geschikt voor kinderen met een beperking. Het initiatief voor het waterspeeltoestel werd genomen door de Vrienden van de Breuly. Deze stichting is opgericht om samen met de gemeente Zevenaar de populaire waterplas op te waarderen.

OOY/ZEVENAAR - "Maar het waterspeeltoestel is nog niet helemaal klaar, de financiële middelen zijn niet toereikend. De basis staat er. Er moeten onder meer nog wat leuke aanpassingen gerealiseerd worden", laat Joop Bolder van de Dorpsraad Ooy en lid van de Stichting Stichting Vrienden van de Breuly. desgevraagd weten. Om het geld voor de aanpassingen bijeen te brengen, gaat Lionsclub De Liemers kinderen stimuleren om tijdens de Rosorum Run op zondag 10 juni een flink bedrag bij elkaar te lopen waarmee aan het waterspeeltoestel meerdere speelelementen toegevoegd kunnen worden. Ongetwijfeld zullen ook meerdere Choice Kids van de bovenbouw van de basisscholen meelopen, die in februari uit een aantal genomineerden de Stichting Vrienden van de Breuly aanwezen om straks de opbrengst aan sponsorgelden van de Rosorum Run in ontvangst te mogen nemen. Paul van Olden van de Lionsclub De Liemers vertelt verder: "De Vrienden van de Breuly hebben nog meer wensen, zoals een bijenkast. Indien er voldoende geld door de kinderen bijeen wordt gelopen kunnen we wellicht ook deze kast sponsoren." In het Breulypark zijn de veranderingen inmiddels tastbaar aanwezig. Zo is het park door snoeiwerk een stuk toegankelijker geworden. Er is ook een pad aangelegd vanaf het park naar de Oud-Zevenaarseweg en er is een vissteiger aan het water gerealiseerd.

lcdeliemers.nl

Meer berichten